جدیدترین مطالب

 
کتاب امام خمینی(ره) و مساله آزادی، جدیدترین اثر استاد شریف لک زایی است.
کتاب، در فضایی انضمامی به مساله آزادی پرداخته است. بخش آخر کتاب، با آنکه به ظاهر خاتمه کتاب محسوب می شود، ولی می توان آن را نقطه ی آغاز نگرش جدید و متاخر استاد به مساله آزادی دانست. نوع نگاه ایشان به آزادی در کل کتاب، با این قسمت آخر که در قالب پیوست آمده، تفاوت و تمایزی آشکار دارد، به این دلیل که در پیوست آخر کتاب،مساله آزادی با رویکرد حِکمی و تحت تاثیر حکمت متعالیه مجددا بازخوانی شده که شاید اگر این پیوستار، بسط بیشتری داده می شد، چه بسا نوعی ناهمگونی و غیر یکدستی هم در متن اثر مشاهده می شد. البته اشاره به این رویکرد جدید در باب آزادی، آنهم در حد طرح مساله و نشان دادن نقطه ی آغازِ یک مسیر جدید در تاملات نویسنده در باب آزادی، اقدامی لازم و هوشمندانه بود. من این رویکرد جدید استاد به آزادی را "رویکرد وجودی" به آزادی می نامم. چنین رویکردی بی شک افق های جدیدتری را فراروی تامل فلسفی( بالاخص فلسفه سیاسی) در باب آزادی خواهد گشود.
کتاب «امام خمینی و مساله آزادی» نوشته شریف ‌لک‌زایی منتشر شد. لک‌زایی در این کتاب وجوه گوناگون آزادی و حدود و ثغور آن در اندیشه امام خمینی را بررسی کرده است.
 
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،‌ یکی از دغدغه‌های مهم شریف لک‌زایی دانشیار گروه فلسفه سیاسی پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بحث آزادی است و او از معدود پژوهشگرانی است که بخش عمده‌ای از کار فکری خود را به تبیین تئوریک مساله آزادی از دیدگاه اسلام و علما و فقهای شیعه بویژه علمای دوران معاصر اختصاص داده است. لک زایی بجز تالیف چهار کتاب، مقالات متعددی را نیز درباره این موضوع منتشر کرده است.
 
کتاب «امام خمینی و مساله آزادی» چهارمین کتاب شریف لک‌زایی، درباره مفهوم و مساله آزادی است که به تازگی توسط نشر عروج و با همکاری مرکز فرهنگی و دانشجویی امام، ولایت فقیه و انقلاب اسلامی جهاد دانشگاهی چاپ و منتشر شده است. اهمیت این کتاب با توجه به شبهاتی که طی ۴۰ سال پس از پیروزی انقلاب درباره نوع نگاه بنیان‌گذار انقلاب حضرت امام خمینی به مساله آزادی توسط معاندان مطرح می‌شود، بیش از پیش خود را نشان می‌دهد.
کتاب امام خمینی(ره) و مساله آزادی تألیف شریف لک‌زایی به همت نشر عروج منتشر شد.
به گزارش خبرنگار مهر، کتاب امام خمینی(ره) و مساله آزادی چهارمین اثر شریف لک‌زایی مدیرگروه فلسفه سیاسی پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی درباره آزادی است که توسط نشر عروج و با همکاری مرکز فرهنگی و دانشجویی امام، ولایت فقیه و انقلاب اسلامی جهاد دانشگاهی (۱۳۹۷) چاپ و منتشر شده است.
فهرست تفصلی کتاب شامل:
کتاب «فلسفه سیاسی صدرالمتالهین همان‌گونه که نویسنده هم اشاره می‌کند، ضمن اثبات شأنیت و ظرفیت فلسفه سیاسی ملاصدرا بر آن است این نکته را طرح و برجسته سازد که ملاصدرا هم واجد فلسفه سیاسی است و هم این فلسفه را بر قیاس فلسفه وی، می‌توان فلسفه سیاسی متعالیه نامید.
به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، کتاب «فلسفه سیاسی صدرالمتالهین» تالیف دکتر شریف لک زایی، اواخر سال 95 منتشر و با استقبال خوبی از طرف مخاطبان مواجه شد. گرچه نگارنده ممکن است انتقاداتی به کتاب داشته باشد اما آن را اثر مهمی در فلسفه سیاسی اسلامی می‌داند که به نظر می‌رسد به تنهایی توانسته نقش عمده‌ای در تثبیت ایده «فلسفه سیاسی ملاصدرا» آن هم در مصاف با رقبای نظری این ایده ایفا کند. در باب کتاب، نکاتی تقدیم می‌شود:

«درآمدی بر اندیشه سیاسی امام موسی صدر» نوشته شریف لک‌زایی از سوی انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر می‌شود. در این کتاب فلسفه سیاسی از منظر امام صدر بررسی شده است.

 شریف لک‌زایی گفت: کتاب «درآمدی بر اندیشه سیاسی امام موسی صدر» در هفت فصل به تبیین ابعاد مختلف اندیشه سیاسی این متفکر جهان اسلام می‌پردازد. «شرح حال، فعالیت‌ها و آثار»، «بنیان‌های اندیشه»، «آزادی»، «عدالت»، «انسجام و همبستگی»، «ولایت» و «حکومت» به ترتیب عناوین فصول هفتگانه کتاب است.

وی افزود: با توجه به اینکه این کتاب به مباحث فقه سیاسیِ امام موسی صدر نپرداخته و بیشتر مباحث با رویکرد فلسفه سیاسی مورد بحث قرار گرفته است عنوان کتاب «درآمدی بر اندیشه سیاسی امام موسی صدر» انتخاب شد. امیدوارم در آینده‌ای نزدیک بتوانم دیگر ابعاد اندیشه سیاسی امام صدر را پژوهش و تبیین کنم.

کتاب «بررسی تطبیقی نظریه‌های ولایت فقیه» تألیف شریف لک‌زایی به همت پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به چاپ چهارم رسیده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری ـ تحلیلی طلیعه، این کتاب در چهار فصل به بیان نظریات مختلف در باب ولایت فقیه می‌پردازد. در فصل اول مباحث کلامی ـ اعتقادی نظریه‌های ولایت فقیه، در فصل دوم ساختار نظام سیاسی و فرآیند قدرت در نظریه‌های ولایت فقیه، فصل سوم رابطه دولت و شهروندان و مشارکت سیاسی در نظریه انتصاب و انتخاب و در فصل چهارم نظریه‌های ولایت فقیه مورد بحث قرار می‌گیرند.

پرسش از حق حاکمیت و حکومت، دغدغه مسلمانان و به ویژه شیعیان در طول تاریخ و زمان غیبت امام معصوم(ع) بوده است؛ این پرسش در زمان غیبت در نهایت به تکوین نظریه ولایت فقیه انجامید؛ اما شکل و حجم این نظریه از ابتدا و تا کنون به یکسان باقی نمانده و در فراز و فرود تاریخ، فربه و نحیف شده و تحولات کیفی مهمی را تجربه کرده است.

به گزارش شبکه اجتهاد، دکتر شریف لک زایی در کتاب «بررسی تطبیقی نظریه‌های ولایت فقیه» به دنبال بررسی تطور فربه و نحیف شدن این نظریه از منظر شیعیان می‌باشد. دغدغه وی بررسی مسئله مشروعیت در دو نظریه عمده شیعه یعنی «انتصاب» و «انتخاب» با یک رویکرد معرفت درجه دوم می‌باشد.

لذا پژوهش وی، یک کار مقایسه‌ای است که به دنبال کشف وجوه اشتراک و افتراق و مبنای متفاوت مشروعیت در این دو نظریه، چگونگی سازماندهی ساختار قدرت، چگونگی برقراری رابطه حاکم با شهروندان و نحوه تعامل با چالش‌های جدید از منظر این دو نظریه می‌باشد؛ این کتاب مشتمل بر چهار فصل می‌باشد.

نویسنده در مقدمه ادعا می‌کند که نظام سیاسی ولایت فقیه بر اساس نظریه‌های انتخابی و انتصابی، تفاوت‌ها و اشتراکاتی در خاستگاه و مشروعیت، فرایند قدرت و ارکان نظام سیاسی، نظام فرد و دولت و به ویژه در میزان انطباق و عدم انطباق با پدیده‌های و چالش‌های جدید دارند. همین تفاوت‌ها و اشتراک‌ها موجب نزدیکی یا دور شدن این دو نظریه از هم شده‌است.

کتب و آثار دیجیتال پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی (وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم) بعنوان ناشر دیجیتال در بستر نرم افزار مدیریت و ساخت منابع دیجیتال پژوهان ارائه می گردد. مجموعه حاضر مشتمل بر 10 جلد از آثار پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در حوزه سیاست متعالیه می باشد.
این مجموعه شامل کتب زیر می باشد:
1. مقدمه ای بر حکمت سیاسی متعالیه، ابوالحسن حسنی
2. مفهوم شناسی حکمت متعالی سیاسی
3. درآمدی بر اخلاق فلسفی در حکمت متعالیه
4. سیاست متعالیه از منظر حکمت متعالیه (مجموعه مقالات) جلد اول
5. سیاست متعالیه از منظرحکمت متعالیه (مجموعه مقالات ) جلد سوم
6. سیاست متعالیه از منظرحکمت متعالیه (مجموعه مقالات ) جلد چهارم
7. سیاست متعالیه از منظر حکمت متعالیه (دفتر اول: نشست ها و گفتگوها)
8. سیاست متعالیه از منظر حکمت متعالیه (دفتر دوم: نشست ها و گفتگوها)
9. سیاست متعالیه از منظر حکمت متعالیه (دفتر سوم: نشست ها و سخنرانی ها)
10. سیاست متعالیه از منظر حکمت متعالیه (چکیده نشست ها و مقاله ها)
 
لینک دریافت:
http://cafebazaar.ir/app/ir.isca.pajoohan.siasatmotaliye/?l=fa
- See more at: http://www.isca.ac.ir/Portal/home/?news/127800/205391/209497/%D9%86%D8%B1%D9%85%20%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%D8%B1%20%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA%20%D9%85%D8%AA%D8%B9%D8%A7%D9%84%DB%8C%D9%87%20%D8%A7%D8%B2%20%D9%85%D9%86%D8%B8%D8%B1%20%D8%AD%DA%A9%D9%85%D8%AA%20%D9%85%D8%AA%D8%B9%D8%A7%D9%84%DB%8C%D9%87%20%D8%AF%D8%B1%20%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D8%B1%20%D8%A7%D9%86%D8%AF%D8%B1%D9%88%DB%8C%D8%AF%20%D9%82%D8%B1%D8%A7%D8%B1%20%DA%AF%D8%B1%D9%81%D8%AA#sthash.PXGEmgvT.dpuf
کتاب آزادی و دانش حاصل پژوهش شریف لک زایی، عضو هیئت علمی گروه فلسفه سیاسی پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی از سوی انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر شده است. به گزارش خبرگزاری مهر، این کتاب هشتاد و دومین اثر از آثار پژوهشکده است که به قلم شریف لک زایی نگارش یافته است، این اثر در چهار گفتار به بحث نسبت میان آزادی و دانش پرداخته و بر مباحث حلقوی میان این دو تأکید دارد.