جدیدترین مطالب

barresi_tatbighi.jpgاثر حاضر، با رويكردي تطبيقي و مقايسه اي بر آن است، ضمن واكاوي، توصيف و تحليل عناصر برجسته و اثر گذار در نظريه هاي ولايت فقيه، نقطه عزيمت اين نظريه ها را مورد بررسي، مقايسه و سنجش قرار دهد . از اين رو  در پي تحليل واقعيت هاي موجود درون نظريه ها است. ايضاح تمايزها و مشتركات در مناسبات دولت و شهروندان، تفكيك حوزه خصوصي از حوزه عمومي، ساختار و فرآيند قدرت و ميزان سازگاري با پرسش ها و انتظارات نوين در شمار مباحثي است كه در اين اثر به آن ها پرداخته شده است.

_______________________________ 

كتاب بررسي تطبيقي نظريه هاي ولايت فقيه به قلم شريف لك زايي و به همت پژوهشكده علوم و انديشه سياسي پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي براي دومين بار در زمستان 1386 منتشر شد.

 

اين كتاب در 4 فصل به بيان نظريات مختلف در باب ولايت فقيه مي پردازد در فصل اول مباحث كلامي – اعتقادي نظريه هاي ولايت فقيه در فصل دوم ساختار نظام سياسي و فرآيند قدرت در نظريه هاي ولايت فقيه، فصل سوم رابطه دولت و شهروندان و مشاركت سياسي در نظريه انتصاب و انتخاب و در فصل چهارم نظريه‌هاي ولايت فقيه مورد بحث قرار مي گيرند.

 

در مقدمه اين كتاب، پرسش از حق حاكميت و حكومت به عنوان يكي از دغدغه هاي اصلي شيعيان در عصر غيبت مطرح شده است هدف اصلي از نگارش اين كتاب تبيين دو نظريه عمده انتخاب و انتصاب در باب ولايت فقيه و نقش مردم در حكومت بر اساس اين دو نظريه است.

 

اثر حاضر ، با رويكردي تطبيقي و مقايسه اي براي نخستين بار بر آن است، ضمن واكاوي، توصيف و تحليل عناصر برجسته و اثر گذار در نظريه هاي ولايت فقيه، نقطه عزيمت اين نظريه ها را مورد بررسي، مقايسه و سنجش قرار دهد . از اين رو در پژوهشي پسيني، در پي تحليل واقعيت هاي موجود درون نظريه ها است. ايضاح تمايزها و مشتركات در مناسبات دولت و شهروندان، تفكيك حوزه خصوصي از حوزه عمومي، ساختار و فرآيند قدرت و ميزان سازگاري با پرسش ها و انتظارات نوين در شمار مباحثي است كه در اين اثر به آن ها پرداخته شده است.

 

گفتني است چاپ نخست اين اثر در 1385 منتشر شده بود. 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید