چاپ
دسته: اخبار فرهنگی
بازدید: 1772

کتاب "علم دینی، دیدگاه ها و ملاحظات" به اهتمام سید حمید رضا حسنی، مهدی علی پور و سید محمد تقی موحد ابطحی در 232 صفحه و شمارگان 1000 نسخه منتشر شد.

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه : پژوهش در مبانی فلسفی، معرفت شناختی و روش شناختی علم دینی و بررسی نسبت بین علم و دین به منظور بررسی و تبیین امکان، ضرورت و ساختار علم دینی از ضرورتهای پژوهشی در حوزه فلسفه علوم انسانی و اجتماعی به شمار می رود.

مجموعه حاضر حاصل برخی از مهمترین دیدگاههایی است که در زمینه علم دینی در ایران ابراز شده است. در این مجموعه سعی بر آن بوده است که هم دیدگاههای مخالف امکان تحقق علم دینی و هم طیف متنوعی از دیدگاههای موافق با آن ارائه و بررسی شود.

برخی از دیدگاهها، علم دینی را نه ممکن می دانند و نه ضروری. در مقابل دیدگاههای دیگر، که از طیف متنوع و گسترده ای برخوردارند و علم دینی را امری ضروری، ممکن و حتی برخی تحقق یافته می دانند. در این میان شاید طبیعی ترین دیدگاه در باب علم دینی دیدگاههایی است که در حوزه های دینی به طور روشمند در استنباط معارف دینی رایج و به روش اجتهادی موسوم است.

کتاب حاضر که به گزارش، تبیین و سنجش دیدگاههای برخی از متفکران ایرانی درباب چیستی، امکان و ضرورت علم دینی می پردازد آرای برخی از صاحبنظران معاصر را گردآوری کرده است.

عاوین مطالب این کتاب عبارتند از : جهان بینی اسلامی و علم جدید / دکتر سید حسین نصر، نظریه علم دینی بر پایه سنجش معادلات علم و دین/ حجت الاسلام علی عابدی شاهرودی، بازخوانی دیدگاه دکتر مهدی گلشنی در زمینه علم دینی، مدل تاسیسی علم دینی در دیدگاه دکتر خسرو باقری، تعلقات و تقویم دینی/ دکتر سعید زیبا کلام، علم دینی ابزار تحقق اسلام در عمل اجتماعی/ گفتگو با حجت الاسلام سید مهدی میرباقری، پیشفرضهای بازسازی اسلامی علوم انسانی/ مصطفی ملکیان، اسلام و علوم اجتماعی؛ نقدی بر دینی کردن علم / دکتر عبدالکریم سروش.