چاپ
دسته: اخبار فرهنگی
بازدید: 1566

براي اولين بار وزارت خارجه ، مراسمي به مناسبت سالگرد ربايش 4 دي‍پلمات ايراني برگزار كرد.

 

به گزارش خبرنگار رجانيوز در اين مراسم، كاظمي‌نيا دبير كميته دولتي پيگيري سرنوشت چهار ديپلمات ربوده شده ، جعفر جهروتي‌زاده همرزم حاج احمد متوسليان ، حميد داودآبادي و محمدعلي رامين به سخنراني پرداختند و همگي از اين كه وزارت خارجه براي اولين بار براي 4 ديپلمات ايراني مراسم يادبود برگزار كرده، ابراز شادماني و تاسف كردند!

 

سخنان صريح و غير ديپلماتيك مهمانان در حضور مصطفوي قائم مقام وزير امور خارجه از ديگر نكات جالب اين برنامه بود.

 
در ابتداي برنامه، كاظمي‌نيا دبير كميته پيگيري سرنوشت 4 ديپلمات در نهاد رياست جمهوري با اشاره به فعاليت‌هاي دولت‌ در خصوص پيگيري اين پرونده خاطرنشان كرد: در ابتداي دولت نهم، آقاي احمدي‌نژاد به آقاي احمد موسوي ابلاغي دادند و تأكيد كردند كه پيگيري اين پرونده جزء مطالبات اصلي دولت است.


وي ادامه داد: يكي از اقدامات مهمي كه در كميته پيگيري دولت جديد صورت گرفته، جلوگيري از ولخرجي‌هايي است كه بعضاً به آن‌ها اشاره مي‌شود و سفرهاي بي‌حاصل كه از سوي برخي از قِبَل اين پرونده صورت مي‌گرفته، ديگر وجود ندارد.


گفتني است، پيش از دولت نهم پرونده 4 ديپلمات ايراني در دست برخي افراد امنيتي بوده كه 15 ميليون دلار براي آزادي آنان از دولت پول دريافت كرده اند كه برخي از اين مبالغ را به خريد ويلا و زمين در بيروت و ديگر مناطق خوش آب و هواي خاورميانه اختصاص داده اند!

 

جعفر جهروتي‌زاده همرزم حاج احمد متوسليان با قدرداني از وزارت امور خارجه كه بعد از 25 سال براي اولين بار جلسه بزرگداشتي براي اين افراد برگزار نمود، تصريح كرد: در ميان اين 4 ديپلمات، فردي وجود دارد به نام حاج احمد متوسليان كه بعد از حادثه كربلا كمتر فردي نظير وي در تاريخ وجود داشته باشد.


وي با بيان اينكه 25 سال است كميته‌اي مسئوليت پيگيري وضعيت اين افراد را در دست داشته و اين كميته در هر برهه در دست افرادي بوده، اظهار داشت: همه اين افراد بايد بيايند بگويند در اين 25 سال چه كرده‌اند، 25 سال است كه جلساتي برگزار شده، دريغ از اينكه اين افراد حتي چند دقيقه‌اي در چنين مراسمي حضور پيدا كنند.


همرزم حاج احمد متوسليان خاطرنشان كرد: من شخصاً به سهم خودم دست‌بردار نيستيم. اين همه سفر لبنان و كشورهاي ديگر رفتند اين همه هزينه‌ كردند بايد بيايند و پاسخ دهند. جاي تعجب است كه چرا كميته‌ فعلي نمي‌گويد كميته‌هاي گذشته چه كرده‌اند و پول‌ها چگونه خرج شده است. خوشبختانه خبردار شديم با آمدن كميته دولت جديد،‌ يكسري بساط‌ها جمع شده و ديگر ولخرجي در كار نيست.


جهروتي تصريح كرد: اميدوار بودم در اين جلسه يكي دو نفر از مسئولان قبلي پرونده حضور داشته باشند اما بدانند ما دست‌بردار نيستيم. اين هزينه‌ها از پول بيت‌المال بوده، ما در كشوري زندگي مي‌كنيم كه بعضي مردم به نان شب خود محتاجند، اميدوارم كه اين افراد بگويند چه كرده‌اند وگرنه مجبوريم ادبيات خود را با آن‌ها عوض كنيم.


وي با بيان اينكه ديپلمات ناميدن همه اين افراد ظلم بزرگي در حق آن‌هاست، خاطرنشان كرد: غربي‌ها خود مي‌دانند كه اين افراد چه كساني هستند و به خاطر چه چيزي آمده‌اند و نبايد از اين بترسيم كه بگوييم براي كمك به ملت مظلوم لبنان در برابر حملات رژيم صهيونيستي به آن‌جا رفته بودند.

جهروتي با تأكيد بر اينكه كلمه اسارت كه روي بنرها براي حاج احمد به كار برده مي‌شود، كلمه درستي نيست، اظهار داشت: حاج احمد مردي است كه دوستان از ديدنش خوشحال و دشمنان از بردن نامش وحشت مي‌كردند. زماني كه حاج احمد دستگير شد، راديو اسرائيل در برنامه ويژه خود اعلام كرد ژنرال احمد متوسليان طراح عمليات‌هاي نظامي بزرگ در جنگ ايران و عراق دستگير شد و ما اينگونه با حاج احمد برخورد مي‌كنيم.

 

محمد علي رامين هم در اين برنامه دقايقي به سخنراني پرداخت و در انتهاي سخنانش با عوض كردن موضوع اظهار داشت: اما ما احمد متوسليان را نمي‌شناسيم نمي‌دانم كه او بالاخره يك بسيجي بود يا ديپلمات؟ به زعم عده‌اي او براي گفت‌وگو و مذاكره به لبنان رفته بود! حتماً كردستان و خرمشهر هم براي مذاكره و گفت‌وگو رفته بود! اين چه ظلمي است كه ما به احمد متوسليان كرده‌ايم؟ اگر احمد متوسليان متعلق به هر ملت ديگري غير از ايران بود، الان به بزرگترين الگوي بخش بزرگي از جهان تبديل شده بود. ‌اگر سيد محسن موسوي را به عنوان يك الگو به ديپلمات‌ها معرفي مي‌كرديم، سيد حسين موسويان سربر نمي‌آورد كه بخواهد اطلاعات سري كشور را بفروشد. اگر اسرائيل ديپلمات مي‌خواهد ما چنين ديپلمات‌هايي را حاضريم با طيب خاطر به آن‌ها بدهيم.

 

اما مهم ترين سخنراني اين برنامه را حميد داودآبادي از پيگيري‌كنندگان اوليه سرنوشت 4 ديپلمات و نويسنده كتاب 4 جولاي -تنها مرجع جمع‌آوري شده در مورد 4 ديپلمات ربوده شده در لبنان در سال 1361- انجام داد. وي كه با صراحت سخن مي گفت، اظهار داشت: بعد از 25 سال وزارت خارجه براي اولين‌بار براي 4ديپلمات مراسم برگزار كرده و بعد از 25 سال نماينده دولت در اين پرونده در مراسم سالگرد 4 ديپلمات حاضر شده است. بعد از 25 سال با خبرگزاري ايرنا سروكله زديم و آخر حاضر نشدند عكس كاظم اخوان خبرنگار خودشان را به عنوان لوگو استفاده كنند و يا حتي يك يادواره براي او برگزار كنند.  بعد از 25 سال صداوسيماي ايران روز 14 تير در سالگرد ربايش اين افراد به جاي اشاره به وضعيت اين 4 ديپلمات، در تلويزيون خبر خوردن يك كيلو انبه توسط يك هندي را نشان مي‌دهد اما از اينكه حاج احمد كه بود و چه كرد صحبتي در ميان نيست.


اين فعال پيگيري سرنوشت 4ديپلمات در خصوص آخرين اخبار مربوط به وضعيت 4ديپلمات خاطرنشان كرد: علاوه بر اين 4 نفر، 3 ايراني ديگر هم اسير شدند كه يكي از اين‌ها سعيد شيخ‌ توسلي كارمند بنياد شهيد بوده است كه در پست بازرسي برباره دستگير و به اسرائيل منتقل مي‌شود. 7 سال قبل شيخ‌توسلي از زندان اسرائيل آزاد شده و الان در تل‌آويو يك مغازه جوراب فروشي دارد. شيخ توسلي گفته كه آخرين بار حاج احمد را 7 سال قبل همزمان با روزهاي آزادي خود ديده است. اين طور كه شيخ توسلي گفته،‌ كاظم اخوان را نديده ولي صداي او شنيده‌ مي‌شده است و اين سه نفر مي‌گفتند كه كاظم در سلول است.



وي افزود: نماينده حزب‌الله فردي به نام عمار و از رفقاي خود من است كه قضيه را كاملاً برايم تعريف كرد. او چنين مي‌گويد كه نماينده سفارت آلمان در حاشيه بحث به نماينده ايران مي‌گويد كه طرف اسرائيلي حاضر است در قبال اطلاعاتي، فيلمي را بدون مشخص بودن زمان و مكان به ايران ارائه دهد كه نشان مي‌دهد 3 تن از اين افراد زنده هستند و در فيلم صحبت مي‌كنند. با چنين صحبتي يكي از اين افرادي كه نقش كليدي در به نتيجه رسيدن اين پرونده دارد، جلسه را به هم مي‌زند و مي‌گويد اين‌ها همه شايعه است و اين افراد شهيد شده‌اند.


داودآبادي به كميته پيگيري دولت پيشنهاد كرد به دنبال افراد اصلي و مؤثر در اين پرونده بروند و خاطرنشان كرد: گفته بودم كه سمير جعجع بحث انحرافي است و نقشي در ربايش اين افراد ندارد. فردي به اسم نادر سكَر در لبنان است كه در ربايش اين افراد دست داشته و خودش التماس مي‌كند كه اطلاعاتي در اين زمينه دارد اما كسي دنبال او نمي‌رود. روبير حاتم نيز از افراد كليدي در اين پرونده است كه چند وقت قبل هم تركيه بود، اما مذاكره با وي دنبال نشد.

داودآبادي با اشاره به حضور فرد يا افرادي در اين پرونده كه در مشخص نشدن وضعيت اين 4 نفر تلاش مي‌كنند، اظهار داشت: در سال 70 يعني 16 سال قبل، در جلسه‌اي محرمانه در مركز مطالعات وزارت‌ خارجه نشستي با حضور نماينده ايران، نماينده حزب‌الله و نماينده‌اي از سفارت آلمان در خصوص اين پرونده برگزار شد.