چاپ
دسته: اخبار فرهنگی
بازدید: 1799
مدير گروه علوم سياسي دانشگاه تربيت مدرس گفتار امام حسين (ع) را پربارترين، گوياترين و هدايت‌گرترين منبع براي درست زيستن دانست که به زمان و مکان خاصي تعلق ندارد و با گذشت زمان همچنان تاثير گذار است.

به گزارش خبرگزاري رسا، سي و پنجمين نشست عاشورا پژوهي؛ چهل منزل تا اربعين با موضوع «عاشورا؛ اخلاق و تاريخ» از سوي مرکز مطالعات راهبردي خيمه در مجتمع فرهنگي شهيد فهميده قم برگزار شد.
دکترعباس منوچهري، مديرگروه علوم سياسي دانشگاه تربيت مدرس در اين نشست که با حضور شماري از محققان و دين پژوهان برگزار شد، عاشورا را داراي ابعاد گوناگون دانست و به تشريح اخلاق و تاريخ در قيام حضرت سيد الشهدا(ع) پرداخت.
 وي خوب زيستن را مهمترين دغدغه تاريخ معرفت بشري معرفي کرد و گفت: پاسخ‌هاي متفاوتي از سوي افراد مختلف در خصوص چگونه خوب زيستن ارائه شده است.
وي اظهار داشت: فهم انسان از امور، زندگي او را مي سازد و تاريخ مهمترين منبع در فهم آدمي براي پاسخ به سوال چگونه زيستن است.
اين استاد دانشگاه تاريخ را تجربه بشر خواند و گفت: تاريخ منبع وسيعي از تجربيات انساني است که به فهم ما از امور کمک مي کند.
وي افزود: ما در اخلاق با تاريخ مرتبطيم که اين موضوع يکي از مقدمات چگونه زيستن ماست و به ميزاني که اين رابطه قوي تر باشد منجر به درست زيستن مي‌شود.
منوچهري با بيان اين که تاريخ قصه نيست، اظهار داشت: تاريخ رجوع به گذشته نيست؛ بلکه منبعي براي درک، شعور و آگاهي است که ما را مخاطب خويش قرار داده است.
وي در ادامه عاشورا را جزء تاريخ شيعه دانست و گفت: عاشورا جزء هويت ماست و هميشه با ما بوده و در زندگي ما به عنوان شيعه نقش موثري داشته است.
مدير گروه علوم سياسي دانشگاه تربيت مدرس با بيان اين که در تاريخ عاشورا، ما مخاطب سيدالشهدا(ع) هستيم، خاطر نشان کرد: گفتار امام حسين(ع) پربارترين، گوياترين و هدايت‌گرترين منبع براي درست زيستن است که به زمان و مکان خاصي تعلق ندارد و با گذشت زمان همچنان تاثير گذار است.
وي داشتن روش در فهم عاشورا را بسيار مهم ارزيابي کرد و گفت: بايد به گونه اي خود را مخاطب عاشورا قرار دهيم که بهترين پاسخ را از آن در زمينه درست زيستن بگيريم.