چاپ
دسته: امام موسی صدر
بازدید: 1797
نشست انسجام اسلامي و انديشه امام موسي صدر با حضور انديشمندان حوزه و دانشگاه در مجتمع امام خميني(ره) قم برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا، نشست انسجام اسلامي و انديشه امام موسي صدر، در حاشيه نمايشگاه بزرگ انسجام اسلامي در مجتمع امام خميني(ره) قم برگزار شد.
حجت‌الاسلام مختاري، از اساتيد حوزه علميه قم، در سخناني در اين نشست، با بيان اين‌كه امام موسي صدر فردي روشنفكر و بلند نظر بود و اين ويژگي در زمان وي امتياز بزرگي بود، گفت: او پلي ميان حوزه‌هاي علميه و كشورهاي جهان بود.
وي افزود: امام موسي صدر سعي داشت بين مسلمانان و مسيحيان تفاهم برقرار كند، اختلافات ميان اين دو گروه را به حداقل برساند و نظر مسيحيان را به اسلام جلب كند تا مسيحيان و يهوديان عليه اسلام متحد نشوند.
اين پژوهشگر حوزوي تصريح كرد: امام موسي صدر حدود چهل سال پيش با نوشتن نامه‌اي به مفتي لبنان و تأكيد بر وحدت ميان اهل سنت و شيعيان سعي در ايجاد وحدت ميان اين دو گروه داشت.
وي ادامه داد: اين علامه بزرگوار به مفتي لبنان پيشنهاد كرده بود كه شيعيان و اهل سنت درباره ارزش‌هاي اسلام از جمله اذان، رؤيت هلال و عبادات گروهي به يك نظر واحد و هماهنگ برسند تا به اين ترتيب بسياري از اختلافات حل شود.
در ادامه اين نشست حجت‌الاسلام اباذري، پژوهشگر ديگر حوزوي گفت: امام موسي صدر زماني وارد لبنان شد كه مسيحيان حدود پنجاه درصد، مسلمانان سني حدود سي درصد و شيعيان حدود بيست درصد جامعه اين كشور را تشكيل مي‌دادند.
وي در ادامه با بيان اين‌كه شيعيان در آن زمان در اقليت بودند و لبنان مانند پايگاهي براي استكبار بود، افزود: امام موسي صدر با برنامه‌ريزي طولاني پس از حدود بيست سال تلاش، فرهنگ ناب اسلام را در لبنان رواج داد و فضاي آن را به نفع مسلمانان و به ويژه شيعيان تغيير داد.
اين محقق حوزه علميه تصريح كرد: نگاه امام موسي صدر به امام خميني(ره) به عنوان ولي فقيه و امام اكبر بود و او با معرفي امام خميني(ره) به جامعه لبناني شاگردان زيادي را در مكتب ايشان پرورش داد كه فرماندهان كنوني حزب الله لبنان از آن جمله‌اند.
وي در ادامه سيره عملي امام موسي صدر را برگرفته از سيره انبيا و اوليا و امامان معصوم و علما دانست و اظهار داشت: او سيره امامان معصوم و انبيا و اوليا را به مردم جامعه تحميل نمي‌كرد، بلكه با روش‌هاي نو آن را به مردم معرفي مي‌كرد تا به خواست خودشان انتخاب كنند و اين يكي از رازهاي موفقيت امام موسي صدر بود.
حجت الاسلام اباذري درباره علل ديگر موفقيت امام موسي صدر نيز گفت: تواضع بسيار زياد و عشق و محبت وي به مردم در حالي كه در برابر دشمنان بسيار سخت‌گير و خشن بود، باعث موفقيت او مي‌شد.
وي همچنين ويژگي ديگر امام موسي صدر را مثبت ‌نگري به مسائل دانست و گفت: زماني كه بيشتر علما به فيلم محمد رسول الله(ص) با ديد منفي نگاه مي‌كردند، او در مقابل اين سلسله موضع مثبت گرفت تا اين فليم به پايان رسيد و آثار مثبت آن پس از حدود بيست سال هنوز مشهود است.
حجت الاسلام اباذري در پايان با تأكيد بر اين كه امام موسي صدر معتقد به وحدت فكري ميان شيعيان و اهل سنت بود، افزود: او براي وحدت ميان اهل سنت و شيعيان بسيار تلاش مي‌كرد، به گونه‌اي كه با علماي اهل سنت و محققان آن‌ها رابطه نزديك و بسيار گرمي داشت.