چاپ
دسته: امام موسی صدر
بازدید: 1692

 در مراسم بزرگداشت امام موسی صدر و شهید خمری در زاهدان:

يك كارشناس مسايل خاورميانه با تاكيد بر اينكه بي شك حضور امام موسي صدر در شرايط فعلي نقش بسزايي در منطقه ايفا مي كرد، تصريح كرد: در شرايط امروز نياز به حضور امام موسي صدر بسيار احساس مي شود.

به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دکترمحمدعلي مهتدي، كه در مراسم بيست و يكمين سالگرد شهادت سردار عباس خمري و بزرگداشت شخصيت امام موسي صدر در زاهدان سخنراني مي كرد، اظهار داشت: ما مسووليت عظيمي در برابر شهدا داريم من زندگي شهيد خمري را كه مطالعه مي كنم به نكته مهمي توجهم جلب شد و آن نكته اين است كه خدا هر كس را براي شهادت بر مي گزيند به او صبغه خدايي مي دهد.

وي در ادامه با بيان اينكه من اين افتخار را داشتم كه مدتي در خدمت امام موسي صدر و شهيد چمران باشم، افزود: اين افراد برگزيده‌اند و وجه شباهت هايي با هم دارند، رفتاري كه از شهيد خمري ديده‌ام، از شهيد چمران هم در لبنان ديده بودم، آنها انسان‌هايي از خود گذشته كه هيچ چيز غير از خدا برايشان مهم نيست، بودند، براي شهيد چمران خواب و خوراك مهم نبود او اصلا يادش نمي آمد كه آخرين بار كي غذا خورده است. گاهي ساعت 2 نيمه شب به خانه ما مي آيد و هنوز غذا نخورده بود. چمران وقتي از دنيا رفت ، خانه و وسيله خانه نداشت، چيزي از ماديات بر جاي نگذاشت، شهيد و شاهد است.

اين كارشناس مسايل خاورميانه ادامه داد: چمران با اين همه عظمت روحي، در مقابل امام موسي صدر چنان اظهار فروتني مي كرد كه امام موسي صدر را معشوق خود مي خواند درباره امام موسي صدر نمي شود گفت كه او يك عالم روحاني يا فقيه و يا ... است. امام موسي صدر با يك كلمه يا دو كلمه قابل توصيف نيست گويا ماشين خلقت در نقطه اي موجودي آفريده است كه بي نظير است. در فقاهت وعرفان و عشق در اوج و در مديريت بي مانند.

وي تصريح كرد: ابعاد شخصيتي امام موسي صدر از لبنان بزرگتر بود مساله احياي جامعه شيعه بخش كوچكي از برنامه ها و كارهاي امام موسي صدر بود. او در لبنان علاوه بر شيعيان براي مسيحيان و اهل تسنن، رهبر و فقيه بود. در مدارس و دانش سراهاي اهل تسنن، در شهر صيدا ، عقايد مي گفت.

وي ادامه داد: او بهترين موعظه ها را در روزهاي يكشنبه در كليسا بيان مي كرد. مسيحيان درباره او مي گفتند كه مسيح رهايي بخش همين شخص است. همين امام موسي صدر در عرصه بين الملل شخصيتي مطرح است. او وقتي به لبنان آمد فهميد كه جامعه شيعيان در حاشيه هستند و با برنامه ريزي وجهاد و تلاش جامعه شيعيان را سازماندهي كرد. امام موسي صدر دو مساله را نصب العين داشت. نخست حفظ وحدت در لبنان و دوم مساله مقاومت بود. بايد گفت وحدت لبنان 50 درصد تلاش امام را به خود اختصاص داده بود. هم وحدت ميان شيعه و سني و هم وحدت ميان مسلمانان و مسيحيان.

مهتدي افزود: در طول جنگ داخلي امام موسي صدر تنها كسي بود كه در مقابل تجزيه طلبان ايستاد، بعد هم براي پايان دادن به جنگ هاي داخلي به كشورهاي عربي سفر كرد و در اين راه تلاش بسياري به خرج داد با سران كشورهاي مختلف براي حل بحران لبنان مذاكره و گفت و گو كرد. درباره مقاومت او گفت اسرائيل شر مطلق است و تعامل با اسرائيل به هر شكلي حرام است.

وي در ادامه اظهاراتش يبا ياد آوري اينكه در اينجا نقش چمران در كنار امام موسي صدر روشن مي شود ، تصريح كرد : چمران از آمريكا به كنار امام موسي صدر آمد و همراه او مبارزه كرد، آنان جوانان امل را هم تعليم نظامي مي دادند و هم تعليم ديني و اعتقادي و فكري، اين گونه بود كه جامعه مقاوم را پايه گذاري كردند.

مهتدي خاطرنشان كرد: گفتن اين مسايل ساده است ما اين مسايل را ساده مي گوييم و از آن مي گذريم، اما تلاش بسيار مي خواهد امام موسي صدر هر روز به چندين و چند روستا سر مي زد و با مردم هم سخن و همنشين و هم سفره مي شد آن چنان به مردم خو گرفته بود كه مردم نيز به او عشق مي ورزيدند، مردم بر سر امام موسي صدر قسم مي خوردند و هر كاري كه او مي‌خواست انجام مي دادند، اما همين شخصيت هيچ گاه خنده از لبانش جدا نمي شد.

وي گفت: از امام خميني(ره) وقتي كه در نجف درس ولايت فقيه را مي داد پرسيدند اگر حكومت را به دست بگيري چه كسي را براي اداره آن داريد؟ امام گفت: من كسي را مي شناسم كه اين كار را بلد است، زمانيكه از او آن شخص را پرسيدند گفت: امام موسي صدر. او به تبادل و تعامل فرهنگي ميان ملت ها مي انديشيد. يك هفته پيش از ربودنش مهمترين مقاله را در روزنامه لوموند پاريس درباره انقلاب ايران نوشت و اعلام كرد كه اين انقلاب كمونيستي نيست و مردمي است.

مهتدي خاطرنشان كرد: به هر حال سرانجام امام موسي صدر طي سفر به كشورهاي عربي براي هشدار در خصوص خطر اسرائيل و وضع بحران جنوب به همراه معاون ارشدش شيخ محمد يعقوب و عباس بدرالدين به ليبي رفت و آخرين بار موقعي ديده شد كه از هتل خارج مي شد، زمانيكه از او پرسيدند به كجا مي رود گفت به ديدار قذافي مي روم، از آن تاريخ ديگر ايشان ديده نشد. چه اتفاقي افتاده است، نمي دانم اما اخبار رسيده حاكي از آن است كه به دستور قذافي زنداني شده است.

وي اضافه كرد: قذافي متقلبانه دو نفر را به ايتاليا فرستاد تا بگويد امام موسي صدر و شيخ محمد يعقوب به ايتاليا رفته‌اند، اما دادگاه هاي ايتاليا و تحقيقات دستگاه امنيتي لبنان ثابت كرده‌اند كه قذافي دروغ مي گويد و امام موسي صدر و دو همراهش هرگز از ليبي خارج نشده‌اند و اگر امام موسي صدر امروز در ميان ما بود منطقه شرايط ديگري مي يافت، بي شك حضور او نقش بسزايي در منطقه ايفا مي كرد، در شرايط امروز نياز به حضور ايشان بسيار احساس مي شود.

به گزارش ايسنا، در اين مراسم حجت الاسلام و المسلمين سليماني امام جمعه زاهدان و نماينده مردم استان در مجلس خبرگان رهبري، استاندار سيستان و بلوچستان، جانشین هماهنگ کننده منطقه مقاومت سیستان و بلوچستان، فرماندار زاهدان، سردار باغبانی، رييس بنياد شهيد، جمعي از اعضاي خانواده امام موسي صدر و عادل عون، نماينده جنبش امل در ايران ، نيز حضور داشتند.

در این مراسم مهدی چمران هم گفت:

امام موسي صدر همواره در راه انسجام اسلامي قدم برمي‌داشت

رييس شوراي اسلامي شهر تهران گفت: امام موسي صدر با خنثي كردن توطئه‌هاي استكبار و دشمنان در بين مذاهب مختلف اسلامي همواره در راه انسجام اسلامي قدم برداشته است.

مهدي چمران روز چهارشنبه در آيين بزرگداشت شخصيت امام موسي صدر در زاهدان افزود: اين موضوع مانع از بروز جنگهاي داخلي در بين فلسطينيان و لبنانيان شد و اتحاد را ميان مسلمانان و مسيحيان برقرار كرده است.

به گزارش ايرنا وي گفت: حركت امام موسي صدر در دنيا الگوي مقاومتي را به نام "حزب‌الله" به عنوان مقاومت اسلامي بنيان نهاد كه ديدگاهش را كاربردي كرد.

او اضافه كرد: مقاومت ‪ ۳۳‬روزه لبنان كه باعث به زانو درآوردن ارتش رژيم اشغالگر صهيونيستي شد با قدرتي رخ داد كه ريشه آن حاصل تفكر همين شخصيت روحاني و معنوي بود.

وي بيان كرد: امام موسي صدر با توجه به حضور ‪ ۱۷‬طايفه مختلف در لبنان به دور از هرگونه حمايتي و اتكا به اعتقاد و ايمان الهي خود بنيانگذار حركت محرومان آن كشور بود.

او گفت: اين حركت او از سال ‪ ۱۳۳۸‬شمسي تاكنون موجب تحولي بزرگ در مقاومت، ايثار و دفاع از دين در لبنان شده است.

چمران افزود: امام موسي صدر از جمله افرادي است كه با تفكر عميق خود نسبت به مسايل ديني و اجتماعي، درك و بينش سياسي و روحيه مبارزاتي را در بين مردم لبنان نهادينه كرد.

رييس شوراي اسلامي شهر تهران گفت: امام موسي صدر با روشنگري و نگاه عالمانه خود، نقش بسيار مهمي در انسجام و وحدت مسلمانان ايفا كرد.

وي اضافه كرد: با روشنگريهاي امام موسي صدر گروه‌هاي مختلف اعم از شيعه، سني و حتي مسيحي در لبنان يكپارچه شدند.

او گفت: اگر امروز در برخي كشورهاي اسلامي مانند لبنان و سوريه ميان مسلمانان تفاهم و وحدت وجود دارد، به سبب تلاشهاي افرادي مانند امام موسي صدر و سيد شرف‌الدين است.

وي گفت: شخصيتهاي بزرگ مانند امام موسي صدر مخالف تفرقه‌اند و هميشه مردم و فرقه‌هاي مختلف را به هم پيوند مي‌دهند.

او ادامه داد: وضعيت لبنان آن روز بگونه‌اي بود كه مردم كمتر حضرت امام خميني(ره) را مي‌شناختند و از سوي ديگر امام موسي صدر به امام خميني(ره) نگاهي بالاتر از مرجع تقليد داشت و ايشان را امام الله‌اكبر مي‌ناميد.

وي تصريح كرد: عده‌اي با سوء‌استفاده از اين مسايل قصد اختلاف ميان انديشه‌هاي امام راحل و امام موسي صدر را داشتند ولي اين توطئه خنثي شد.

آيين بزرگداشت شخصيت امام موسي صدر با حضور مسوولان و دانشجويان در دانشگاه سيستان و بلوچستان برگزار شد.

گزارش تصویری بزرگداشت امام موسی صدر در زاهدان