چاپ
دسته: امام موسی صدر
بازدید: 2662
آقای هاشمی و آقای خامنه ای در سفری که در زمان ریاست جمهوری شان به لیبی داشتند، در مورد وضعیت امام موسی صدر از قذافی سوال کردند که او با لودگی از پاسخ دادن طفره رفت و حتی وقتی که آقای خامنه ای از وضعیت امام موسی صدر سوال می کنند، وی با دست گذاشتن برروی شانه آقای خامنه ای، می گوید: اخی، از پرداختن به این مسئله صرف نظر کنید.
طباطبایی تنها هدف قذافی از برقراری رابطه با ایران را لوث کردن مسئله غیبت امام موسی صدر و ایجاد اختلاف میان شیعیان ایران و شیعیان لبنان دانست و گفت: در پی مطرح شدن رابطه ایران با لیبی، شیعیان لبنان و جنبش امل سفیر ایران در لبنان را احضار کردند که البته سفیر ایران تأکید کردند که مسئله امام موسی صدر جزو خطوط قرمز ما می باشد و دست از پیگری آن برنمی داریم.

 _______________________________

نشست عمومی اتحاد ملی و انسجام اسلامی در پرتو سیره نظری و عملی امام موسی صدر امروز صبح 20/10/86 با حضور دکتر سید صادق طباطبایی در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي برگزار شد.

به گزارش خبرنگار تابناک ، دکتر سید صادق طباطبایی در پاسخ به این سوال که آیا تاکنون کسی توانسته است از طریق علوم جفر و علوم غریبه از مکان ایشان اطلاع کسب کند، گفت: بعضاً در مواردی، افرادی ادعاهایی در مورد محل حضور ایشان داشته اند که به علت عدم امکان بررسی، نتواستیم به صحت یا سقم آن پی ببریم.

وی در این نشست که در قم برگزار شد، همچنین افزود: برای روشن شدن وضعیت ایشان، حتی جناب آقای هاشمی و آقای خامنه ای در سفری که در زمان ریاست جمهوری شان به لیبی داشتند، در مورد وضعیت امام موسی صدر از قذافی سوال کردند که او با لودگی از پاسخ دادن طفره رفت و حتی وقتی که آقای خامنه ای از وضعیت امام موسی صدر سوال می کنند، وی با دست گذاشتن برروی شانه آقای خامنه ای، می گوید: اخی، از پرداختن به این مسئله صرف نظر کنید که آقای خامنه ای در پاسخ می فرمایند که این یک مسئله شخصی نیست، بلکه یک مسئله ای است که یک ملتی با آن درگیر است.

وی ادامه داد: قذافی الان در لیبی به دنبال پاک کردن جنایاتی است، که انجام داده بوده و به دنبال مهیا کردن شرایط و موقعیت برای سپردن حکومت به دست پسرش سیف الاسلام می باشد که در تمام مسائل بجز مسئله امام موسی صدر تاحدی به موفقیت نسبی دست پیدا کرده است و برای حل این مسئله نیز می خواهد از طریق رابطه با ایران وارد عمل شود.

طباطبایی تنها هدف قذافی از برقراری رابطه با ایران را لوث کردن مسئله غیبت امام موسی صدر و ایجاد اختلاف میان شیعیان ایران و شیعیان لبنان دانست و گفت: حتی در پی مطرح شدن رابطه ایران با لیبی، شیعیان لبنان و جنبش امل سفیر ایران در لبنان را احضار کردند که البته سفیر ایران تأکید کردند که مسئله امام موسی صدر جزو خطوط قرمز ما می باشد و دست از پیگری آن برنمی داریم.

وی در پایان گفت: آیا ما نباید نسبت به وضعیت امنیت شهروندانمان در خارج از کشور حساس باشیم و حداقل مثل کشور نژادپرست اسرائیل باشیم که برای اطلاع از وضعیت خلبان شان که سالها پیش مفقود شده است، دست به هرکاری می زند؟

در این نشست دكتر سيد صادق طباطبايي با بيان اينكه بحث در مورد شخصيت ايشان داراي پيچيدگي هايي مي باشد كه شايد در چندين جلسه هم نتوان به طور كامل به آن پرداخت، گفـت: قبل از ورود به اين بحث بايد به چند نكته اشاره كنم. نكته اول آنكه بايد براي درك شرايط موجود، بايد به شرايط به وجود آمده بعد از جنگ سرد و بوجود آمدن جهان تك قطبي نگاه كنيم كه امريكا برخلاف زمان جنگ سرد، اكنون براي تامين منافع خودش از يكسري تاكتيك ها و روش هايي بهره مي برد، كه در زمان جنگ سرد نبود كه از جمله آن مي توان به ايجاد پراكندگي ميان دول و ملل اسلامي اشاره كرد. نكته دوم مسئله اسرائيل است كه بعد از شرايط بوجود آمده از انتفاضه كه مورد رضايت اسرائيل و حاميانش نيست، آمريكا يكسري برنامه هايي همچون پيوند نظامي با كشورهاي حوزه خليج فارس، ايجاد اختلافات قومي و مذهبي، كمرنگ كردن نقش ايران در منطقه براي برهم زدن اتحاد ملی و انسجام اسلامی، در نظر گرفته اند.
وي افزود: جالب آن است كه امام موسي صدر سي سال پيش در مصاحبه اي، اين شرايط را پيش بيني كرده بود و شهيد مطهري در جلسه اي گفته بود:‌ امام موسي صدر 50 سال از زمانش جلوتر است.

وي در ادامه گفت: زماني كه امام موسي صدر در لبنان شروع به كار كرد شيعيان در بدترين شرايط سياسي و اقتصادي بودند و حتي آن زمان آمار دقيقي از شيعيان در دست نبود كه خود ايشان شخصا اقدام به جمع آوري آمار خانواده هاي شيعيان با جزئيات مختلف كردند.

وي با نقل خاطراتي از حضور در كنار امام موسي صدر ،‌افزود: امام موسي صدر در آن شرايط ديد كه عقب ماندگي اقتصادي و فكري در ميان شيعيان بيداد مي كرد و حتي جوانان و زنان به روحانيون و مساجد نزديك نمي شدند كه امام موسي صدر براي ايجاد اتحاد، خودشان اقدام به تشكيل جلساتي با آنها براي برطرف كردن اين فقر فرهنگي ميان مسلمانان كردند. وي سه محور بازسازي عزت مسلمانان، القاء معنويت در ميان پيروان ساير اديان و خدمت به انسان را حاكم بر تلاش هاي امام موسي صدر دانست.

وي در بيان مباني فكري، فقهي و عملي ايشان، آشنايي و تسلط ايشان به قرآن و نهج البلاغه و سيره پيامبران را برشمرد. در آغاز نشست، شريف لك زايي به ارائه مباحثی درباره امام موسي صدر پرداخت.

وي زندگي امام موسي صدر را به سه دوره تقسيم كرد و گفت: دوره نخست، تولد ايشان و تحصيلات آغازين به همراه تحصيلات حوزوي است. دوره دوم، دوره اي بود كه ايشان به تعمیق تحصیلات خود و تدريس دروس حوزوي و پيگيري تحصيلاتشان در دانشگاه تهران پرداخت. دوره سوم زماني بود كه ايشان براي ارتقاي موقعيت شيعيان لبنان، به آنجا سفر كردند و مؤسسات و نهادهاي مختلفي تأسیس کردند که از آنها براي ايجاد اتحاد ملی و انسجام اسلامی بهره بردند.

وي افزود: البته مي توان دوره چهارمي را در زندگي ايشان در نظر گرفت كه همان دوره غيبت اين شخصيت بزرگ جهان تشيع مي باشد كه حدود 30 سال است كه از وضعيت ايشان اطلاع درست و دقيقي در دست نيست.
وي در پايان گفت: بحثی كه در اين جلسه به دنبال آن هستيم، اين است كه با توجه به جامعه متكثر و چند پاره لبنان بخصوص با وجود دو دستگي ميان مسلمانان، از منظر امام موسي صدر چگونه اتحاد ملی و انسجام اسلامی امكان پذير است؟