چاپ
دسته: امام موسی صدر
بازدید: 1717
نشست اتحاد ملي و انسجام اسلامي در پرتو سيره نظري و عملي امام موسي صدر در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي برگزار شد.

به گزراش خبرنگار خبرگزاري رسا، گروه فلسفه سياسي پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي، نشست اتحاد ملي و انسجام اسلامي در سيره نظري و عملي امام موسي صدر را با سخنراني دكتر سيد صادق طباطبايي، خواهر زاده امام موسي صدر برگزار كرد.
دكتر سيد صادق طباطبايي با يادآوري تلاش‌هاي شبانه روزي امام موسي صدر در جهت تحقق وحدت اسلامي بين مسلمانان و علماي اسلام تصريح كرد: امام موسي صدر افزون بر تلاش در جهت اين وحدت، خدمات شاياني براي ايجاد همبستگي و اتحاد بين اديان و مذاهب ديگر انجام داد.
وي اتحاد ملي و انسجام اسلامي در سيره نظري و عملي امام موسي صدر را به سه محور تقسيم كرد و ادامه داد: وي ابتدا به بازسازي عزت و افتخار مسلمانان در دهه 60 و 70 ميلادي در بين شهروندان درجه يك لبناني پرداخت. سپس با القاء معنويت در بين پيروان مسيحي و ديگر اديان و همچنين حضور و سخنراني در مجالس و كليساهاي مختلف لبنان كار تبليغي بزرگي انجام داد.
دكتر طباطبايي خدمت به بشر و تلاش جهت زدودن استعمار فرهنگي در بين انسان‌ها در سال 1340 شمسي را محور سوم فعاليت‌هاي امام موسي صدر برشمرد.
وي تسلط و آشنايي عميق امام موسي صدر با كتاب‌هاي انجيل، قرآن، نهج البلاغه و سيره نبوي را مثال زدني و از ويژگيهاي بارز فكري اين عالم بزرگوار دانست و افزود: امام موسي صدر رفتار و اخلاق پيامبر اكرم(ص) و امامان معصوم(ع) را راه و روش خود در زندگي و مسئوليت‌هايش قرار داده ‌بود. برخوردهاي قاطع و مناسب همراه با رأفت اسلامي در مسائل و مشكلات مختلف در آن برهه از زمان و تلاش براي حل اختلافات بين اديان، قبايل، احزاب و گروه‌هاي مختلف لبناني و فلسطيني از وي‍ژگيهاي اخلاقي و رفتاري امام موسي صدر بود كه از اخلاق ائمه سرچشمه گرفته بود.
دكتر طباطبايي با اشاره به شركت فعال امام موسي صدر در جنبش ضد اسرائيلي در شهرهاي سور و بيروت و شجاعت و صراحت لهجه وي در پاسخگويي به مسائل و شبهات جديدي كه صهيونيسم ها و غربي‌ها در دين اسلام وارد كرده بودند، تصريح كرد: هوشياري و پايداري امام موسي صدر در برابر فشارهاي اسرائيل، سازمان سيا، موصاد و گروه‌كهاي حزبي فلسطيني و حتي ساواك قابل تحسين است.
وي در بخشي از سخنانش به كتاب «سفارش ماندگار» كه دربردارنده توصيه هاي امام خميني(ره) به امام موسي صدر درباره وحدت امت اسلامي است، اشاره كرد و اذعان داشت: امام موسي صدر مي خواست ادامه دهنده راه سيد جمال الدين اسد آبادي باشد، با اين تفاوت كه سيد جمال الدين اسدآبادي جهت تبليغ و تحقق وحدت بين مسلمانان با سران كشورها و قبايل روبرو بود، ولي امام موسي صدر هدف خود كه همان ارتقاء امت اسلامي و وحدت و انسجام بين اديان ، مذاهب، گروه‌ها و حزب‌هاي مختلف اعراب لبنان و فلسطين در عصر ارتباطات بود را از ميان توده مردم انتخاب كرد.
وي در پايان با اشاره به گستاخي هاي محمد قضافي، رهبر ليبي در به فراموشي سپردن مساله ربودن امام موسي صدر خاطر نشان كرد: به تازگي رهبر ليبي در صدد برقراري رابطه تجاري با ايران جهت پيشبرد اهداف شومش است كه دولت ايران بايد با هوشياري تمام با اين مساله برخورد كند.