چاپ
دسته: امام موسی صدر
بازدید: 1549

سه دهه از ربوده شدن رهبر شیعیان لبنان و بنیانگذار مقاومت در جنوب این کشور به دست حکومت لیبی می گذرد و با وجود اخباری مبنی بر زنده بودن این مبارز نستوه و فرهیخته، همچنان تلاشها برای روشن شدن سرنوشت وی ناکام مانده است.
همزمان با درخواست مجلس اعلای اسلامی شیعیان لبنان از دولت وحدت ملی این کشور برای قرار دادن پرونده امام موسی صدر در اولویت کاری خود، 17 مرداد اعلام شد که دادگاه تجدیدنظر لبنان حکم بازداشت معمر قذافی رهبر لیبی و 11 مسئول دیگر این کشور را در ارتباط با پرونده ربودن  امام موسی صدر صادر کرد.

قاضی سعید میرزا معاون دادستان دادگاه تجدید نظر لبنان تحقیقات خود را درباره ربوده شدن امام موسی صدر و دو نفر از همراهانش درسال 1978 به پایان رساند و این پرونده را به سمیح الحاج بازپرس قضایی لبنان برای صدور حکم علیه متهمان بازگرداند.
منابع قضایی لبنان اعلام کردند: میرزا به عنوان معاون دادستان کل لبنان در این مسئله از بازپرس دستگاه قضایی لبنان خواست تا حکم بازداشت معمر قذافی رهبر لیبی و 11 نفر از مسئولان لیبی را در ارتباط با این موضوع صادر کند.
پیش از این نیز سمیح الحاج حکم بازداشت قذافی و 11 تن از مسئولان لیبیایی را به صورت غیابی به سبب دست داشتن در  عملیات ربودن امام موسی صدر و دو تن از همراهانش صادر کرد.
مجلس اعلای اسلامی شیعیان لبنان از دولت این کشور خواسته است مسئله ربوده شدن امام موسی صدر در لیبی را در صدر اولویتهایش به عنوان یک مسئله اصلی کشور قرار دهد.
گفتنی است امام موسی صدر سوم شهریور سال 1357 ( تابستان سال 1978) و در آخرین مرحله از سفر دوره ای خود به کشورهای عربی، بنا بر دعوت رسمی معمر قذافی رهبر لیبی وارد این کشور شد، اما  در روز 9 شهریور ربوده شد و از آن تاریخ تاکنون هیچ اطلاعی از سرنوشت وی بدست نیامده است .
پس از این ماجرا حکومت معمر قذافی ادعا می کرد امام موسی صدر از لیبی خارج شده است اما دستگاه های قضایی دولت های لبنان و ایتالیا و همچنین تحقیقات انجام شده از سوی واتیکان، ادعای رژیم لیبی مبنی برخروج امام از آن کشور و ورود وی به رم را دروغ اعلام کرد.
مجموعه اطلاعات آشکار و پنهانی که طی دو دهه پیش به دست آمدند، همگی دال بر آن هستند که امام موسی صدر هرگز خاک لیبی را ترک  نکرده است.
آخرین خبری که در 13 اردیبهشت 1380 توسط سایت «جبهه نجات ملی لیبی» بر روی شبکه جهانی اینترنت منعکس شد، مدعی آن است که امام موسی صدر در اواخر سال 1376 توسط برخی زندانیان زندان ابوسلیم شهر طرابلس مشاهده شده  و اندکی پیش از ماه رمضان گذشته به مکانی دیگر انتقال یافته است.
قاضی تحقیق پرونده امام موسی صدر، تاکنون 15 شخص را به اتهام دست داشتن در ربودن امام موسی صدر فراخوانده است که  عاشور الفرطاس وزیرامور خارجه سابق لیبی و عبدالسلام التریکی نماینده لیبی در سازمان ملل متحد از جمله این افراد هستند.
امام موسی صدر بنیانگذار جنبش امل لبنان بود که بزرگترین سازمان های شیعی در این کشور است و نقش مهمی را در تحولات سیاسی لبنان ایفا کرده و می کند.
مقامهای جنبش امل لبنان با اشاره به کشف اسناد و مدارکی که نشان می دهد امام موسی صدر همچنان در قید حیات است، از تلاش برای بین المللی کردن این پرونده خبر دادند.
"عاطف عون" از یاران نزدیک امام موسی صدر و از موسسان جنبش امل لبنان در گفتگو با مهر خاطر نشان کرده است : ما همچنان به زنده بودن امام موسی صدر در زندانهای قذافی اطمینان داریم، زیرا شاهدی دال بر وفات ایشان وجود ندارد، هرچند زمان زیادی از ربوده شدنشان گذشته باشد.
وی درباره چگونگی پیگیری پرونده امام موسی صدر گفته  است :  پرونده در دست دستگاه قضایی لبنان قرار دارد و علاوه بر آن جمهوری اسلامی ایران،جنبش امل لبنان به ریاست نبیه بری و خانواده امام موسی صدر با یکدیگر در این زمینه همکاری می کنند.
وی تلاشها تا کنون برای روشن شدن سرنوشت امام موسی صدر را بی نتیجه دانست و تصریح کرد : این تلاشها تنها مسئله امام موسی صدر را زنده نگه داشته است؛ بنابراین مسئله امام موسی صدر فراموش نشده است و چنان یادش روز به روز در اذهان عمومی زنده تر می شود، گویی امام موسی صدر ربوده نشده است.


بین المللی کردن پرونده امام موسی صدر یک ضرورت
عاطف عون عضو برجسته جنبش امل لبنان درباره اینکه چرا پرونده امام موسی صدر بین المللی نمی شود؟ به مهر گفت : بله صحیح است، این مسئله در حال حاضر در حال بررسی است همانگونه که مسئله ترور رفیق حریری بین المللی شد در حال حاضر بین المللی کردن پرونده امام موسی صدر و دو همراهش بررسی می شود.
عاطف عون درباره اینکه آیا تلاشهای عملی در این زمینه وجود دارد؟ اظهار داشت : تلاشهای گسترده و فراوانی از سوی شخص نبیه بری رئیس مجلس لبنان و دستگاه قضایی لبنان انجام می شود و ما تلاش می کنیم این مسئله را بین المللی کنیم.


جدیت ایران در پیگیری پرونده امام موسی صدر
عاطف عون عضو جنبش امل با درخواست از جمهوری اسلامی ایران برای فشار جهت بین المللی کردن پرونده امام موسی صدر درباره نقش کشورمان در حل این پرونده گفت :جمهوری اسلامی ایران تا کنون با جدیت تلاش کرده است و ما امیدواریم این تلاشها همچنان ادامه یابد و به نتیجه مثبتی منجر شود.
وی درباره اینکه حکومت لیبی تا کنون جواب کافی درباره امام موسی صدر نداده است ؟ اظهار داشت : آیا سارق می گوید من سرقت کرده ام، آیا آدم ربا می گوید من آدم ربوده ام، قذافی خود دراین مسئله دست دارد. حکومت لیبی که از سی وهفت سال پیش دیکتاتوری را در پیش گرفته است برای ربودن امام موسی صدر با هدف از بین بردن نقش و اندیشه و تلاش های وی برای وحدت جهان اسلام توطئه چینی کرد.
عضو برجسته جنبش امل لبنان افزود: امام موسی صدر در زمینه وحدت و همبستگی مردم و کمک به محرومان گام برداشت، امام موسی صدر با دیگر مذاهب مانند اهل سنت و مسیحیان ارتباط محکمی داشت،لذا معمر قذافی ماموریت داشت این نقش را به ویژه به خاطر نقش مهم امام موسی صدر در مقاومت بر ضد اسرائیل ،از بین ببرد، لذا معمر قذافی عامل صهیونیزم و مامور ربوده شدن امام موسی صدر بود.
درباره دلایلی که حکومت لیبی را به سمت ربودن امام موسی صدر کشاند باید گفت : امام موسی صدر طلایه دار مقاومت بر ضد اشغالگری و مبارزه با تجاوزگری رژیم صهیونیستی بود، او اعتقاد داشت که اسرائیل شرمطلق است و باید در برابر توطئه های این رژیم ایستادگی کرد. او همچون مقتدای خود امام خمینی بزرگ به ضرورت ریشه کن شدن غده سرطانی اسرائیل ایمان راسخ داشت.همین عامل سبب شد تا قذافی با گرفتن دستور از اربابان خود در اسرائیل، امام موسی صدر را برباید.
امام موسی صدر همچنان سوپاپ اطمینانی برای لبنان بود که برقراری آشتی و وحدت میان همه طیفهای ملت لبنان اعم از شیعه و سنی ومسیحی را اولویت خود قرار داده بود و در دل های همه لبنانی ها جای داشت و نقش زیادی در ایجاد وحدت و همبستگی در میان مردم لبنان داشت.
 
"جمیل حایک" رئیس دفتر سیاسی جنبش امل لبنان نیز تصریح می کند: همه شواهد و اسناد و مدارک براین مسئله تاکید دارد که امام موسی صدر زنده است.
به گفته وی، مسئله ربوده شدن امام موسی صدر آنقدر واضح است که نیاز به کشف حقیقت نیست، چرا که دولت لیبی ازوقوع این حادثه و حقایق آن مطلع است. دولت لیبی بعد از25 سال به این مسئله اعتراف کرد که امام موسی صدر درخاک آن کشور به دست اجانب ربوده شده است.
مسئولان جنبش امل لبنان تاکید می کنند دولت لیبی باید در این مورد تحت فشار قرار گیرد.
"جمیل حایک" با اشاره به اینکه درمجموع کشورهای غربی با حمایت از لیبی مانع از فاش شدن اسرار موضوع ربوده شدن امام صدر می شوند، گفت : باید یک قدرت عربی و اسلامی برای مقابله با کسانی که در این مورد مانع تراشی می کنند تشکیل شود.
 
اولین سود برنده از ربودن امام موسی صدر،رژیم صهیونیستی  است، زیرا امام موسی صدر بنیانگذار مقاومت بر ضد اشغالگری و مانع بزرگ توسعه طلبی این رژیم بود. بدون شک، لیبی اهداف اسرائیل را تامین کرده است لیبی دست به اقدامات منفی و دخالت های گسترده ای در امور لبنان زده است، این کشور در بروز جنگ داخلی و اختلافات میان گروه های لبنانی نقش داشت .


ناکامی قذافی در معامله بر سر پرونده امام موسی صدر
نبیه بری رئیس پارلمان لبنان با بیان اینکه جنبش امل از پیگیری قضیه امام موسی صدر دست برنمی دارد، تاکید کرده است: قضیه امام موسی صدر سازش پذیر نیست .

"نبیه بری" که ریاست جنبش امل را نیز به عهده دارد،بار دیگر تاکید کرد که رژیم لیبی و شخص معمر قذافی رهبر آن مسئول ربودن شدن امام موسی صدر است و تحقیقات انجام شده، مسئولیت رژیم لیبی در این جنایت سازمان یافته را ثابت شده دانست.
21 شهریور 84 رهبرتجمع مخالفان رژیم لیبی فاش کرده بود قذافی می خواست با صدها میلیون دلار رشوه پرونده امام موسی صدر را مانند لاکربی ببندد.

فرج ابوالعشه یکی از مخالفان برجسته رژیم لیبی به شبکه العالم گفته بود : خانواده امام موسی صدر صدها میلیون دلار رشوه رژیم قذافی برای بستن پرونده امام صدر را رد کردند و قذافی می خواست با این شیوه پرونده امام صدر را نیز همانند پرونده های لاکربی و غیره ببندد.

فرج ابوالعشه هماهنگ کننده تجمع جمهوریخواهان برای دموکراسی تاکید کرد : رژیم لیبی درتنگنا وبحران قرارگرفته است و تلاشهایی که برای خروج از این مشکلات انجام می دهد، مانور بی نتیجه و از پیش شکست خورده بیش نیست.
وی درباره ربوده شدن امام موسی صدر از سوی رژیم قذافی گفت : امام موسی صدر نمادی برای مردم لیبی و مفقود الاثرها است .
ابوالعشه افزود : نه تنها امام موسی صدر بلکه بسیاری از شهروندان لیبیایی و عربها در لیبی ربوده و مفقود شده اند و ما لیست طولانی از اسامی دراختیار داریم .
وی درپایان گفت : خانواده امام موسی صدر، صدها میلیون دلار رشوه رژیم قذافی برای بستن پرونده امام موسی صدررا رد کردند و این شیوه ای است که قذافی با آن پرونده های غرب همچون لاکربی و غیره را مسدود کرد، زیراعقلانیت و منطق غرب همانند عقلانیت و منطق این خانواده شریف و مسلمان نیست که هرگز راضی به فروش واقعیت نمی شود.
 
آخرین خبر درباره پرونده امام موسی صدر، اقدام معمر قذافی رهبر لیبی در از بین بردن تمام مدارک و شواهد مرتبط با ربودن امام موسی صدر حکایت می کند که نشریه المنار چندی پیش از آن پرده برداشت ، به نوشته این روزنامه قذافی تمام کسانی که با این پرونده مرتبط بودند را اعدام کرده است.
نبیه بری رئیس مجلس لبنان و جنبش امل لبنان چندی پیش خواستار بین المللی شدن پرونده پیگیری سرنوشت امام موسی صدر شده بود.


*****
استکبار جهانی مانع مشخص شدن سرنوشت امام موسی صدر است
رئیس دفتر جنبش امل لبنان در تهران در آستانه سی امین سال ربوده شدن امام موسی صدر رهبر شیعیان و محرومان لبنان تصریح کرد: منابع استکبار جهانی و در راس آن آمریکا در روشن نشدن پرونده ربوده شدن امام موسی صدر نهفته است.
"ابو یاسر عادل عون" در گفتگو با خبرگزاری مهر تصریح کرد: روابط مستحکمی میان سرهنگ قذافی و امپریالیسم جهانی در موضوع ناپدید شدن امام موسی صدر وجود دارد؛ زیرا این مسئله به نفع آمریکا و اسرائیل و به زیان منافع ملی و مبارزان است.

عادل عون درباره دلایل پیگیری نشدن سرنوشت امام موسی صدر از طریق نهادهایی بین المللی مانند دادگاه بین المللی و شورای امنیت و کمیته حقوق بشر اظهار داشت: از دولت لبنان تا رئیس جمهوری، نخست وزیری و حتی رئیس پارلمان همه در این زمینه مقصر هستند؛ این مسئله حتی در محافل بین المللی و حتی کمیته حقوق بشر مطرح نشده است؛ 30 سال از ناپدید شدن وی می گذرد، ولی هنوز به وظیفه روشن شدن سرنوشت وی عمل نشده است و در مقابل موضوع (ترور) برخی شخصیتها در محافل بین المللی و دستگاه قضایی بین المللی و کمیته حقوق بشر اخیرا مطرح شده است.

وی درباره آخرین اقداماتی که تاکنون برای پیگیری پرونده امام موسی صدر انجام شده است، اظهار داشت: هرچند اقداماتی در زمینه قضایی در این زمینه با تاخیر 30 ساله انجام شده است، کوتاهی در این زمینه از سوی همه صورت گرفته است، هرچند اخیرا قاضی سمیح الحاج با تایید سعید میرزا دادستان لبنان حکمی برای بازداشت قذافی و یازده شخص دیگر صادر کرد؛ که این بخش ناچیزی از وفاداری به امام صدر است.

عادل عون درباره طرفهایی که مانع پیگیری سرنوشت امام موسی صدر می شوند و منافع آنها به مهر گفت: یک قدرت زورگوی یکجانبه گرا در سطح جهانی وجود دارد که ناپدید بودن امام موسی به نفع آن است با توجه به آنچه امام موسی صدر در مخالفت با استکبار و اشغال فلسطین و تاکید بر حق بازگشت ملت فلسطین بیان می کرد. منافع آمریکا و اسرائیل و دنباله روهای آنها در مخالفت با بازگشت امام موسی صدر به صحنه جهاد و مبارزه و جامعه مقاومتی است که امام آن را تاسیس کرد و توانست بارها اسرائیل را شکست دهد .
 
رئیس دفتر جنبش امل لبنان در تهران درباره اینکه چرا دولت لبنان بر رژیم لیبی برای تشکیل کمیته ای به منظور روشن شدن سرنوشت امام موسی صدر فشار وارد نمی کند، گفت: این کار انجام شده است، اما با بی اعتنایی و بی توجهی(رژیم لیبی) روبرو شده است؛ مثلا چنین کمیته ای تشکیل شده، اما چنین مسئله ای را پیگیری نمی کند.
وی درباره اینکه در سایه تشکیل دولت وحدت ملی لبنان امیدی برای فعال کردن این پرونده وجود دارد؟ اظهار داشت: بله امید زیادی وجود دارد و ما آن را آغاز جدیت در موضوع امام موسی صدر قلمداد می کنیم. به ویژه اینکه در بیانیه دولت وحدت ملی یک بند درباره این مسئله مطرح شد.
عادل عون درباره تلاشهای هدفمند برای بستن پرونده ربودن امام موسی صدر به مهر گفت : بله درست است، برخی طرفها و اشخاص از روشن شدن این پرونده متضرر می شوند و منافع آنها در این است که چنین پرونده ای به سرانجام نرسد .
عادل عون در پایان ابراز امیدواری کرد با تلاشهای بی وقفه ای که همچنان ادامه دارد به ویژه تلاشهای جمهوری اسلامی ایران، هر چه زودتر ابهام از سرنوشت امام موسی صدر برداشته شده و وی به آغوش ملت و دوستداران خود بازگردد.
*****
معامله درباره سرنوشت امام موسی صدر مانند لاکربی امکان ندارد
خبرگزاری مهر- گروه بین الملل : عضو هیئت رئیسه جنبش امل لبنان در آستانه فرا رسیدن سه دهه از ربوده شدن امام موسی صدر رهبر شیعیان و محرومان لبنان تاکید کرد قذافی رئیس حکومت لیبی باید بداند هرگز نمی تواند این پرونده مهم را با غرامتهای مالی همانند لاکربی ببندد.
"خلیل حمدان" در گفتگو با مهر خاطرنشان کرد : مسئله امام موسی صدر هرگز به شیوه لاکربی و با غرامتهای مالی حل نخواهد شد و هیچ کس نمی تواند بر سر این مسئله سازش کند.
خلیل حمدان درباره دلیل پیگیری نشدن این مسئله از سوی نهادهای بین المللی مانند دادگاه بین المللی و شورای امنیت و کمیته حقوق بشر گفت : تدابیری در سطح ملی در داخل لبنان و در جمهوری اسلامی ایران در حال انجام است تا جایی که این مسئله به شورای قضایی در لبنان ارجاع شده است با در نظر گرفتن اینکه ربوده شدن امام موسی صدر در لیبی به دست قذافی تجاوز به امنیت دولت لبنان قلمداد شده است.
عضو هیئت رئیسه جنبش امل لبنان افزود : ربوده شدن امام موسی صدر می رفت تا به بروز فتنه ای منجر شود، بنابراین تحقیقات ادامه یافت و تحقیقات قاضی تحقیق و دادستان استیناف منجر به درخواست بازداشت معمر قذافی و یازده فرد دیگر برای محاکه در شورای قضایی لبنان شد.
 وی خاطرنشان کرد : در ایران نیز این مسئله از سوی کمیته ای به ریاست آقای ابوترابی نائب رئیس اول مجلس شورای اسلامی پیگیری و تحقیقاتی در این زمینه انجام شده است که در نهایت منجر به توصیه هایی برای طرح این مسئله در محافل بین المللی و سازمانهای منطقه ای به ویژه در سطح دادگاه بین المللی جنایی ودادگاه جنایات بین المللی و نیز هیئت حقوق بشر و  سازمان عفو بین الملل شد که در سال 2003 در بیانیه سالیانه خود گزارشی منتشر کرد که به مسئولیت معمر قذافی در ربودن امام موسی صدر و دو همراهش در لیبی اشاره کرد و این مسائل در محافل بین المللی پیگیری می شود.
حمدان گفت : ما خواستار بین المللی کردن این پرونده برای افشای اقدام تروریستی قذافی هستیم، اما همانطور که می دانید شورای امنیت تمایلی به این کار ندارد؛ این پرونده با بی توجهی و بی تفاوتی آشکار آمریکا و دولتهای اروپایی  روبرو است با وجودی که اسناد و شواهد بر دست داشتن حکومت قذافی تاکید می کنند .

وی تاکید کرد : ما اعتقاد داریم که دولت آمریکا و کشورهای همپیمان صهیونیزم، چندان از آزادی امام موسی صدراستقبال نمی کنند. زیرا او را از موانع بزرگ پیش روی طرح های توسعه طلبانه خود در منطقه به ویژه در لبنان می دانند، بنابراین طرح این موضوع در دادگاه لاهه نیز به سادگی امکان پذیر نیست و نیاز به همراهی و کمک مجامع بین المللی و گروه های طرفدارحقوق بشر دارد.

حمدان درباره دستانی که مانع پیگیری پرونده امام موسی صدر و منافع این طرفها به مهر گفت : من مثالی می زنم قذافی اختلافات و درگیریهایی با بسیاری از کشورها مانند آمریکا، فرانسه، انگلیس، بلغارستان و برخی کشورهای عربی پیدا کرد و تمام این کشورها با وی مشکل پیدا کردند؛تمام این کشورها جنایتهای قذافی و رژیمش را کشف کردند، با این حال تنها یک مسئله باقی مانده است و کسی به آن اشاره نکرده و آن مسئله ربوده شدن امام موسی صدر است که این موضوع بر منافع کشورهای بزرگ در ربودن امام صدر به عنوان مرد آزادی و مقاومت تاکید می کند.

وی درباره اینکه چرا دولت لبنان بر دولت لیبی برای تشکیل کمیته پیگیری سرنوشت امام موسی صدر فشار نیاورده است، اظهار داشت : دولت لبنان در سال 1981 میلادی، مسئله امام موسی صدر و دو همراهش را به شورای عدالت محول کرد و در نتیجه تحقیقات در این زمینه در حال تکمیل شدن است، اما دولت لبنان نیز در بیانیه وزارتی اخیر خود به آن اشاره کرد واکنون این مسئله در لبنان به یک موضوع قضایی تبدیل شده است تا جایی که دستگاه قضایی حکم بازداشت معمر قذافی را صادر کرد.

وی درباره اینکه آیا در سایه تشکیل دولت وحدت ملی لبنان، امیدی برای به جریان انداختن پرونده ربوده شدن امام موسی صدر وجود دارد؟ گفت : امیدواری زیادی برای به جریان انداختن این پرونده چه در لبنان یا در ایران به عنوان یک شهروند ایرانی وجود دارد. همچنین در سطوح مختلف تحرکاتی وجود دارد و جنبش امل هرگز در برابر کسانی که مانع به جریان انداختن و پیشبرد این پرونده می شوند، سکوت نخواهد کرد.

عضو هیئت رئیسه جنبش امل لبنان درباره تلاشهای هدفمند برای بستن پرونده امام موسی صدر گفت : تلاشهایی برای بستن این پرونده صورت گرفته است، امام موسی صدر بالاتر از این تلاشهاست . قذافی کاملا می فهمد که مسئله امام موسی صدر هرگز به شیوه لاکربی با غرامتهای مالی قابل حل نخواهد بود و کسی نمی تواند به راحتی از پرونده امام موسی صدر بگذرد.
 حمدان بار دیگر بر ضرورت فشارهای جدی بر حکومت قذافی و بین المللی کردن این پرونده تاکید کرد.
عضو ارشد جنبش امل لبنان به رهبری نبیه بری درباره آخرین خبرها درباره سرنوشت امام موسی صدر رهبر شیعیان لبنان گفت : ما اعتقاد داریم که امام موسی صدر زنده و در زندانهای قذافی در لیبی به سر می برد.

حمدان درباره این پرسش که چرا حکومت لیبی تا کنون از دادن پاسخ کافی و مناسب درباره امام موسی صدر خودداری می کند، خاطر نشان کرد: حکومت لیبی شیوه گمراه سازی و تحریف حقایق و عوامفریبی را در پیش گرفته است و ادعا می کند امام موسی صدر در آن سال از لیبی خارج شده است در حالی که تمام مدارک و شواهد ما هم تاکید می کند که ایشان در لیبی ناپدید شده اند و بر خلاف ادعای حکومت لیبی، از این کشور خارج نشده اند و حتی سازمان عفو بین الملل در گزارش سالیانه خود در سال 2003 میلادی، ناپدید شدن امام موسی صدر در لیبی را تایید کرد.
*****
قذافی مسئول ربوده شدن امام موسی صدر/ ضرورت موضع اصولی علیه رژیم لیبی
یکی از نمایندگان پارلمان لبنان در گفتگو با مهر تاکید کرد: رژیم لیبی و به ویژه شخص معمر قذافی باید برای روشن شدن سرنوشت امام موسی صدر تحت فشار قرار گیرند.
"عبدالمجید صالح" در آستانه فرا رسیدن سه دهه از ربوده شدن امام موسی صدر رهبر شیعیان و محرومان لبنان درباره دلایل پیگیری نشدن سرنوشت امام موسی صدر از طریق نهادهای بین المللی مانند دادگاه جنایی بین المللی و شورای امنیت و کمیته حقوق بشر به مهر گفت: اولا باید تاکید کنم امام موسی صدر به زور و براساس یک توطئه و جنایت طرح ریزی شده از سوی رژیم لیبی ربوده شد و معتقدیم باید این رژیم را برای روشن شدن سرنوشت امام موسی صدر و دو همراهش تحت فشارهای مادی و معنوی قرار داد.

وی تصریح کرد: ما به صراحت اعلام می کنیم میزان بیان اعتراضات در روند ناپدید شدن امام موسی صدر در سطح فداکاری های این مرد بزرگی که مقاومت را بر ضد دشمن صهیونیست پایه گذاری کرد، نیست.

صالح درباره دستانی که مانع پیگیری سرنوشت امام موسی صدر می شود و منافع این طرفها اظهار داشت: کسانی که امام موسی صدر را در پی تجاوز 1978 اسرائیل ربودند که ناپدید کردن امام به نفع آنها بود؛ همانهایی بودند که لبنان و مقاومت را محاصره کردند و کسانی هستند که با دشمن اسرائیلی همدست شدند، زیرا امام در آن زمان اعلام کرد ما خواهان مقاومت بر ضد اشغالگری هستیم و بین ما و دشمن تنها گلوله و مقاومت وجود دارد و وی در راه وحدت لبنانی ها و طوایف آن و جلوگیری از جنگ داخلی تلاش کرد.
وی افزود: معتقد نیستم کسی بتواند بازداشت مردی در سطح امام موسی صدر را که رابطه نزدیکی با امام خمینی رضوان الله تعالی علیه داشت، توجیه کند.

نماینده پارلمان لبنان در ادامه گفتگو با مهر خاطر نشان کرد: این اقدام (ربودن امام موسی صدر) تنها به نفع دشمنان امت اسلامی و عربی است که تا این مدت طولانی اجازه روشن شدن سرنوشت وی را نمی دهند.
عبدالمجید صالح تصریح کرد: امام صدر شایستگی آن را دارد تا تمام امکانات برای آزادی وی به منظور تکریم وی و خانواده و دوستداران و جنبش وی به کار گرفته شود.

وی درباره اینکه چرا دولت لبنان بر دولت لیبی برای تشکیل کمیته ای به منظور پیگیری سرنوشت امام موسی صدر فشار وارد نمی کند؟ گفت: رژیم لیبی، رژیمی احمق است و هیچ ارزشی برای مقررات و قوانین بین المللی و انسانی قائل نیست، رژیمی که مسافری بزرگ مانند امام موسی صدر را مخفی می کند یا بر ضد وی توطئه می کند.
صالح افزود: ما معتقدیم دستگاه قضایی لبنان اکنون نقش خود را پس از آنکه خیلی طرفها به خاطر ترس از پیگیری آن صرف نظر کردند؛ به کار گرفته است و حتی دولت لبنان نیز با وجودی که در بیانیه وزارتی به لیبی اشاره نکرد، در این زمینه وارد عمل شد.
وی درباره اینکه آیا در سایه تشکیل دولت وحدت ملی لبنان، امیدی برای فعال کردن پرونده امام موسی صدر وجود دارد؟ گفت: خانواده امام موسی صدر و نبیه بری در تماس دائم با یکدیگر هستند و در سایه کناره گیری یا ترس یا تردید برخی در به عهده گرفتن این پرونده، این پرونده به شورای قضایی محول شد. ما معتقدیم این مسئله، طرحها را متوقف نخواهد کرد، اما منتظر اقدامی در سطح موضوع ناپدید شدن امام موسی صدر هستیم.
وی درباره تلاشهای هدفمند برای بستن پرونده امام موسی صدر گفت: طبعا منافع قدرتهای بزرگ و کوچک در این مسئله نهفته است؛ به  نظر می رسد برخی از این رژیمها و طرفها که ممکن است در عملیات آماده سازی برای ربودن امام موسی صدر مشارکت کرده باشند؛ با بازی رسانه ای، درصدد هستند از زیر بار مسئولیت شانه خالی کنند.

نماینده پارلمان لبنان افزود: تلاشهای متعددی در این زمینه انجام می شود، اما منافع مالی و مادی ممکن است بر آنچه عدالت، آزادی و دموکراسی خوانده می شود، غلبه کرده باشد؛ به صراحت می گویم بسیاری از رژیمها در موضوع امام موسی صدر همدستی کرده یا از زیر بار مسئولیت خود شانه خالی کرده اند و برای آنها ادامه ناپدید بودن وی مهم است.

وی درباره آخرین اقداماتی که تا کنون در این زمینه انجام شده است؟ به مهر گفت : هماهنگی کاملی میان جنبش امل و خانواده امام صدر و نبیه بری رئیس مجلس لبنان درباره چگونگی پیگیری این موضوع وجود دارد؛ من معتقدم این موضوع به کمک دوستان به ویژه ایران و سوریه نیاز دارد که کاملا امام موسی صدر و نقش ملی و اسلامی عربی آن به ویژه در پایه ریزی مقاومت بر ضد اشغالگری را می دانند
 
عبدالمجید صالح در پایان گفتگو با مهر تاکید کرد : قذافی در این پرونده مسئول است و باید موضعی اصولی بر ضد رژیم وی گرفته شود.