چاپ
دسته: حکمت سیاسی متعالیه
بازدید: 1587

نشست شيوه استفاده از نرم‌افزار «نورالحكمه» در نگارش مقالات فلسفه سياسی متعاليه با سخنرانی مدير پروژه اين نرم‌افزار برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، در ابتدای نشست استفاده از نرم‌افزار «نورالحكمه» در نگارش مقالات فلسفه سياسی متعاليه، «شريف لك‌زايی»، دبير نشست در ابتدا به معرفی حجت‌الاسلام‌والمسلمين سيد «جواد مظلومی»، و پروژه نرم‌افزار «نورالحكمه»، كه با مديريت وی انجام يافته‌است، پرداخت و به اجمال نرم‌افزار «نورالحكمه» را معرفی و برخی خلأهای آن را ذكر كرد.

در ادامه حجت‌الاسلام‌والمسلمين مظلومی طی سخنانی به عنوان مقدمه بحث خود به تبيين برخی مفاهيم در نرم‌افزارهای اصطلاح‌نامه‌ای توليدی مؤسسه كامپيوتری نور و آن‌گاه به‌طور مبسوط به تبيين نرم‌افزار نورالحكمه پرداخت.

وی حاطر نشان كرد: همه نرم‌افزارهای مركز ساختار مشابهی دارند و آشنايی با يكی از اين‌ها امكان بهره‌مندی از ساير نرم‌افزارها را می‌توان دريافت كرد.

مظلومی درباره شيوه انجام كار يادآور شد: در آغاز متنی انتخاب می‌شود و پس از آن چكيده‌ای نگارش می‌شود. آن‌گاه درباره فوائد استخراج چكيده، نمايه‌های پيش همارا و كليدواژه‌های مورد نظر در هر نرم‌افزار سخنانی بيان كرد.

مدير ‌پروژه نرم‌افزار «نورالحكمه» همچنين سختی كار و هماهنگ‌سازی واژه‌ها با لغت و معنا را يادآور شد و با بحث درباره نمايه‌های پس همارا به مشكل تناظر بين لفظ و معنا در جايی كه يك لفظ دارای معانی متكثری است مانند: ولايت در معانی حكومت، دوستی و سرپرستی و يا در جايی كه چند لفظ يك معنا دارد مانند دوستی، محبت و مودت به معنای دوستی اشاره كرد.

مظلومی گفت: توليد نرم‌افزار نورالحكمه 12 سال طول كشيده‌است و كتابخانه كتب فلسفی در حال تهيه است و تمام كتب فلاسفه را از ابتدا تا ملاصدرا دربر دارد و يك كار لفظی به شمار می‌آيد.

مدير پروژه نرم‌افزار «نورالحكمه» يادآور شد: در تهيه اين نرم‌افزار با دشواری‌ای مختلفی رو به رو بوديم و نرم‌افزار «نورالحكمه» در شمار نرم‌افزارهای مفاهيم است كه توليد آن زمان و دقت زيادی را می‌طلبد.

وی همچنين با استقبال از پيشنهاد مطرح شده درباره توليد نرم‌افزار «نورالسياسه» يادآور شد: فهرست متون مورد نظر به مؤسسه ارسال شود تا اين نرم‌افزار توليد شود.