جدیدترین مطالب

ensejam-eslami-imam-sadr-larg.jpgاساتيد حوزه و دانشگاه در اين ميزگرد خاطرنشان كردند: امام موسي صدر با روشنگري و نگاه عالمانه خود، نقش بسيار مهمي در انسجام و وحدت مسلمين ايفا نمود. ایشان به دليل ارتباط نزديكي كه با مردم داشت محبوبيت زيادي در لبنان و جهان اسلام كسب كرده بود. او توانست خود باختگي شيعيان لبنان را از بين ببرد و با فشار وارد كردن به دولتمردان اين كشور، حقوق مردم را مطالبه نمايد. امام صدر براي تقويت انسجام اسلامي كارهاي گروهي، سازماني و تشكيلاتي را بر فردگرايي ترجيح مي‌داد. مدارس، مؤسسات و نهادهايي كه امام موسي صدر تاسيس كرد براي عموم مسلمانان بود و از اين طريق به انسجام اسلامي كمك مي‌كرد.

 ____________________

ميزگرد "انديشه‌هاي امام موسي صدر و انسجام اسلامي" روز سه شنبه در حاشيه نمايشگاه انسجام اسلامي در قم برگزار شد.

اساتيد حوزه و دانشگاه در اين ميزگرد خاطرنشان كردند: امام موسي صدر با روشنگري و نگاه عالمانه خود، نقش بسيار مهمي در انسجام و وحدت مسلمين ايفا نمود.

يك استاد حوزه و دانشگاه در اين ميزگرد گفت: علماي دين خصوصا امام موسي صدر بيش از هر چيز دنبال منسجم كردن مسلمانان در برابر دشمنان و جلوگيري از اختلافات مذهبي بود.

حجت‌الاسلام "رضا مختاري" خاطرنشان كرد: آن عالم رباني (امام موسي صدر) نقش بسيار مهمي در تفاهم و وحدت ميان كشورهاي اسلامي خصوصا شيعه و سني ايجاد كرد.

وي افزود: با روشنگري‌هاي امام موسي صدر گروههاي مختلف اعم از شيعه،سني و حتي مسيحي در لبنان يكپارچه شدند.

مختاري يادآور شد: اگر امروز در برخي كشورهاي اسلامي مانند لبنان و سوريه ميان مسلمانان تفاهم و وحدت وجود دارد به خاطر تلاشهاي افرادي مانند امام موسي صدر و سيد شرف‌الدين مي‌باشد.

اين استاد حوزه و دانشگاه گفت: اگر وجود چنين شخصيتهاي بزرگي در ميان كشورهاي اسلامي نبود، امروز به وضعيت عربستان سعودي گرفتار بوديم.

وي ادامه داد: شخصيتهاي بزرگ مانند امام موسي صدر مخالف تفرقه بود و هميشه مردم و فرقه‌هاي مختلف را به هم پيوند مي‌داد.

محقق و پژوهشگر علوم ديني نيز در اين زمينه گفت: امام موسي صدر به دليل ارتباط نزديكي كه با مردم داشت محبوبيت زيادي را در جهان كسب كرده بود.

"شريف لك زايي" خاطرنشان كرد: براي اينكه ارتباط امام موسي صدر با مردم گسترده تر شود، او در يك سال هزار سفر به مناطق مختلف لبنان و كشورهاي ديگر داشت.

وي يادآور شد: ايشان هميشه دنبال رفع موانع براي وحدت مسلمانان بود واز هر فرصتي براي همبستگي ميان شيعه و سني استفاده مي‌كرد.

لك زايي خاطرنشان كرد: امام موسي صدر توانست خود باختگي شيعيان لبنان را از بين ببرد و با فشار وارد كردن به دولتمردان اين كشور، حقوق مردم را مطالبه نمايد.

وي ادامه داد: آن شخصيت ديني براي تقويت انسجام اسلامي كارهاي گروهي، سازماني و تشكيلاتي را بر فردگرايي ترجيح مي‌داد.

لك زايي گفت: مدارس، موسسات و نهادهايي كه امام موسي صدر تاسيس كرد براي عموم مسلمانان بود و از اين طريق به انسجام اسلامي كمك مي‌كرد.

ensejam-eslami-imam-sadr-larg.jpgيك استاد حوزه و دانشگاه نيز در اين مراسم گفت: زماني كه هنوز امام موسي صدر وارد لبنان نشده بود، اين كشور زير سيطره استكبار جهاني بود.

حجت‌الاسلام عبدالرحيم اباذري افزود: امام موسي صدر با ‪ ۲۰‬سال سابقه حضور در لبنان، فرهنگ اسلام ناب را به جوانان منتقل و از نفوذ دشمنان نيز جلوگيري كرد.

وي يادآور شد: متاسفانه بعد از رحلت آيت الله حكيم عده‌اي دنبال توطئه بودند كه چرا امام موسي صدر، امام خميني (ره) را به عنوان مرجع تقليد به مردم لبنان معرفي نكرد و آيت الله خويي را معرفي نمود.

اباذري تصريح كرد: وضعيت لبنان آن روز به گونه‌اي بود كه مردم كمتر حضرت امام (ره) را مي‌شناختند و از طرف ديگر امام موسي صدر به امام(ره) نگاهي بالاتر از مرجع تقليد داشت و ايشان را امام الاكبر مي‌ناميد.

وي تصريح كرد: عده‌اي با سوء استفاده از اين مسائل قصد اختلاف ميان انديشه‌هاي امام راحل و امام موسي صدر را داشتند ولي اين توطئه خنثي شد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

خبرگزاری ایسنا هم در خبری کوتاه به انعکاس این نشست پرداخت:

نشست انسجام اسلامي انديشه‌ها و باورهاي امام موسي صدر در قم برگزار شد

نشست انسجام اسلامي، انديشه و باورهاي امام موسي صدر صبح امروز در نمايشگاه انسجام اسلامي قم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حجت الاسلام اباذري، استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به خدمات امام موسي صدر به جامعه لبنان گفت: امام موسي صدر همواره به امام خميني به عنوان ولي امر مسلمين مي‌نگريست و تلاش مي‌كرد تا امام و خط مشي وي را به مردم لبنان نشان دهد.

وي با بيان اينكه سيره امام موسي صدر بر گرفته از سيره انبياء و اوليا است ابراز كرد: اين عالم به دنبال تحميل سيره بزرگان دين و ائمه به مردم نبود، بلكه تلاش مي‌كرد تا به روش‌هاي نوين، اين سيره را به مردم شناسانده و آنها با آگاهي انتخاب كنند.

وي تواضع، عشق و محبت به مردم، سخت‌گيري در برابر دشمنان و مثبت نگري را از خصوصيات امام موسي صدر عنوان كرد و افزود: زماني كه اكثر علما به فيلم محمد رسول الله با ديد منفي مي‌نگريستند امام موسي صدر در مقابل آن موضع مثبت را اتخاذ كرد.

در ادامه حجت الاسلام مختاري، نيز در سخناني امام موسي صدر را پلي ميان حوزه‌هاي علميه و خارج توصيف كرد و گفت: امام موسي صدر به دنبال برقراري تفاهم ميان مسيحيان و مسلمانان و جلوگيري از اتحاد يهوديان و مسيحيان عليه اسلام بود.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید