چاپ
دسته: سردار حبیب لک زایی
بازدید: 874
روایتی از «حبیب دل‌ها» در گفت‌و‌گوی فارس با سردار باغبانی

‌جانباز سرافراز و سردار شهید اسلام، ابوالشهید «حاج حبیب لک‌زایی»، جانشین فرمانده سپاه سلمان، 25 مهر سال 1391، در سالروز شهادت امام جواد (ع) و همزمان با سومین سالگرد شهدای وحدت پس از تحمل 24 سال رنج ناشی از جراحات و مصدومیت‌های دوران جنگ و دوری از یاران شهیدش، در حالی که بیش از 60 ترکش در بدن داشت،‌ به سوی همرزمان عرش‌نشینش پر پرواز گشود.

به گزارش ‌خبرگزاری فارس از زاهدان، ‌سردار شهید اسلام «حاج حبیب لک‌زایی»، جانشین فرمانده سپاه سلمان، 25 مهر سال 1391، در سالروز شهادت امام جواد (ع) و همزمان با سومین سالگرد شهدای وحدت پس از تحمل 24 سال رنج ناشی از جراحات و مصدومیت‌های دوران جنگ و دوری از یاران شهیدش، در حالی که بیش از 60 ترکش در بدن داشت،‌ به سوی همرزمان عرش‌نشینش پر پرواز گشود.

شهید لک‌زایی در 18 شهریور 1342 پا به عرصه وجود گذاشت، پدرش روحانی و از مبارزان دوران ستم‌شاهی بود و این روح مبارزاتی از کودکی در وجود حبیب ریشه دواند و از او فرد شجاعی ساخت که در دوران کودکی و نوجوانی، خواب آرام را از چشمان ضدانقلاب به کابوس بدل کرد و پاسداری شد که اهالی سیستان و بلوچستان زیر سایه صلابت او آرامش می‌یافتند.

شهید حاج حبیب لک‌زایی، در دوران انقلاب، علی‌رغم اینکه دانش‌آموز بود، اما با اقداماتی همچون پاره کردن عکس خاندان منحوس پهلوی از کتاب‌های درسی و تدریس قرآن و توزیع عکس و رساله امام خمینی در بین انقلابیون و نوشتن شعار بر دیوارهای روستا و مدرسه، در صف نخست مبارزان انقلابی زابل جای گرفت.

او بعد از پیروزی انقلاب، علاوه بر ایفای نقش فعال و تأثیرگذار در محرومیت زدایی از منطقه زابل و شرکت در برنامه‌های فرهنگی، به جهادسازندگی پیوست؛ وی در 8 تیرماه 60 به عضویت سپاه پاسداران درآمد و در دوران جنگ نیز در قالب لشکر 41 ثارالله چندین بار در جنگ حضور پیدا کرد.

‌او در شرایطی به جنگ می‌رفت که فرماندهان تمایل بیشتری به حضور او در پشت جبهه و تلاش برای تقویت نیروهای اعزامی داشتند و بارها پس از ورودش به جبهه به دستور فرماندهان به عقب باز می‌گشت.

شهید لک‌زایی در سال 67 در منطقه شلمچه به شدت مجروح می‌شود به طوری که 4 روز در بی هوشی به سر می‌برد. او در اثر این مجروحیت‌ها جانباز 5/72 درصد می‌شود و ترکش‌هایی در ناحیه سر و گردن و چشم و قفسه سینه و دیگر جاهای بدنش، سال‌ها همنشین این سردار پرتلاش بوده‌اند.

سردار لک‌زایی از ابتدای جنگ تا لحظه شهادت، مسئولیت‌‌های زیادی را برعهده داشت که بخشی از آن به قرار زیر است: تک تیرانداز گردان کمیل لشکر 41 ثارالله در دشت عباس، حضور در جبهه با سپاه حضرت رسول (ص)، تلاش فراوان برای جذب و اعزام نیرو به جبهه، تک تیرانداز گردان 409 لشکر 41 ثارالله در جنوب اهواز،‌ مسئول اکیپ گشت پایگاه زابل،‌ مسئول بسیج پایگاه زابل در سال 61، فرمانده حوزه مقاومت نجف اشرف بخش مرکزی زابل در سال 63، مسئول ستاد گردان لشکر 41 ثارالله در جنوب شلمچه در سال 66، کمک فراوان به سیل‌زدگان زابل در سال‌های 69 و 70، نقش تعیین‌کننده در عملیات نصر 3 در مقابله با اشراری که اموال عمومی سنگین را در سال 70 از منطقه دزدیده بودند، فرمانده سپاه زابل از سال 69 تا 79، معاون هماهنگ کننده منطقه مقاومت سیستان و بلوچستان از سال 79 تا 86، جانشین فرمانده منطقه مقاومت و جانشین فرمانده سپاه سلمان از سال 87 تا هنگام شهادت.

سردار شهید حبیب لک‌زایی، بعد از شهادت شهید محمدزاده مدتی سرپرست سپاه سلمان بوده است؛ وی مدیر عامل بنیاد فرهنگی مهدی موعود استان سیستان و بلوچستان، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان،‌ ریاست هیئت مدیره مؤسسه خیریه امدادگران عاشورای استان، رییس هیئت مدیره گلزار شهدای حضرت رسول (ص)، عضو هیئت امنای هیئت رزمندگان کشور و نماینده ایثارگران استان در مجلس ایثارگران کشور را نیز در کارنامه خود داشت.

‌این سردار سربلند سپاه اسلام که مدال جانباز نمونه کشور در زمینه مبارزه با تهاجم فرهنگی را نیز بر سینه داشت، در سال 1370 به پاس تلاش در حراست از مرزهای کشور از سوی مقام معظم رهبری تقدیر ‌شد.

علاوه بر این، در طول حیاتش بارها توسط فرماندهان عالی رتبه نیروهای مسلح تشویق و تقدیر ‌شد که از آن جمله می‌توان به تقدیر از سوی ستاد فرماندهی کل قوا و فرماندهی کل سپاه، فرمانده نیروی زمینی و معاونت‌های مختلف سپاه و نیرو انتظامی اشاره کرد.

سردار شهید حاج حبیب لک‌زایی که خطیبی توانا و زبر دست بود، قلمی روان هم داشت و مقالات فراوانی از وی به یادگار مانده است، در ششمین اجلاس سراسری نماز به عنوان نگارنده مقاله برتر و در تابستان سال 1391 نیز به عنوان «فعال نمونه مهدوی در هشتمین همایش بین‌المللی دکترین مهدویت» مورد تجلیل قرار گرفت.

سردار بی‌ادعا و گمنام زمین و نام آَشنای آسمانی‌ها، در 25 مهر ماه 1391 در مأموریت کاری و در لباس سبز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در بیمارستان بعثت نیروی هوایی ارتش مصادف با سالروز شهادت حضرت امام جواد علیه‏السلام و در سومین سالگرد شهادت سرداران شهید نورعلی شوشتری و شهید رجب‏علی محمدزاده که به تعبیر سردار شهید لک‏زایی شهدای وحدت، امنیت و خدمت بودند، به فیض شهادت نائل شد و در سایه سپیدارهای ملکوت آرمید.

جالب آنکه روز شهادت این سرباز نامدار انقلاب، سالروز شهادت امام جواد (ع) و سومین سالگرد شهدای وحدت بود؛ هفتمین روز مراسم شهادتش همزمان با روز عرفه و چهلمین روز شهادت او نیز مصادف با روز عاشورا و 5 آذر سالروز تشکیل بسیج مستضعفین بود.

سردار باغبانی رئیس هئیت رزمندگان اسلام سیستان و بلوچستان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در زاهدان به ناگفته‌هایی از این شهید پرداخت‌که در ادامه می‌خوانید:

سردار غلامرضا باغبانی د‌اظهار داشت: به دلیل سیر و سلوک و رفتار زاهدانه و صادقه و مخلصانه‌ای که سردار شهید لک زایی داشت، تمام ‌ارگان‌ها و نهادهای دانشگاهی، اداری و غیر اداری و فرهنگی و غیر فرهنگی، خودشان نسبت به برگزاری برنامه‌ای برای گرامیداشت سردار شهید لک زایی مسئول می‌دانند.

رئیس هئیت رزمندگان اسلام سیستان و بلوچستان بیان کرد: به گونه‌ای که از هفته قبل برگزاری مراسم به این مناسبت در شهرستان‌های مختلف استان به ویژه بخش زرآباد از توابع شهرستان کنارک، انجام شده است.

این مسئول ادامه داد: در شهرستان‌های دیگر استان از جمله چابهار، ایرانشهر، کنارک، خاش، سراوان و زاهدان نیز به زودی شاهد برگزاری مراسم گرامیداشت سردار لکزایی خواهیم بود.

وی از برگزاری همایش حبیب دلها در زاهدان خبر داد و گفت: این همایش نیز 28 مهر ماه جاری در تالار علامه حلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان برگزار خواهد شد.

باغبانی اذعان داشت: این همایش در راستای معرفی هرچه بیشتر سجایای این شهید بزرگوار برگزار خواهد شد.

رئیس هئیت رزمندگان اسلام سیستان و بلوچستان همایش حبیب دل‌ها را فرصت بسیار خوبی برای آشنایی با شخصیت و سیره سردار لک زایی عنوان کرد و افزود: همایش حبیب دل‌ها یک کار فرهنگی و پژوهشی در راستای معرفی ایشان به عنوان یک الگوی فرهیخته برای نسل جوان است.

این مسئول یادورشد: سردار شهید لک زایی در برگزاری برنامه‌های مختلف مذهبی، فرهنگی و در زمینه ترویج فرهنگ مهدویت و امر به معروف و نهی از منکر نقش بسزایی در سیستان و بلوچستان ایفا کرده است.

وی اضافه کرد: هئیت رزمندگان اسلام نیز به تبعیت از تمام ارگان‌ها و نهادها، اقدامات لازم برای برگزاری هرچه بهتر مراسم و برنامه‌های سالگرد این شهید بزرگوار را انجام داده و خواهد داد.

باغبانی گفت: با توجه به شناختی که مسئولان استان‌های مشهد، قم، گرگان و تهران از شخصیت والای سردار شهید لک زایی دارند، احساس مسئولیت کرده و برنامه‌هایی را به این مناسبت پیش‌بینی کرده‌اند که در مدت زمان تعیین شده برگزار خواهد شد.

رئیس هئیت رزمندگان اسلام سیستان و بلوچستان با بیان اینکه تعدادی از مدارس و مراکز و اماکن فرهنگی به نام سردار شهید لک زایی در سیستان و بلوچستان نامگذاری شده است، افزود: امیدواریم به سبب جایگاه بلند و ارزشمند این شهید بزرگوارو نگاه بلندی که وی در زمینه مسائل فرهنگی، منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای داشت، روز به روز شاهد برگزاری مراسم گسترده و با کیفیت بسیارعالی برای گرامیداشت یاد و خاطره ایشان باشیم.

این مسئول ادامه داد: 25 مهرماه امسال نیز به مناسبت سالگرد شهادت سردار لک زایی مراسم محوری در گلزار شهدای ادیمی برگزار خواهد شد.

روحش شاد و راهش پر رهرو

گزارش: راضیه مقیمی

خبرنگار خبرگزاری فارس در سیستان و بلوچستان