جدیدترین مطالب

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: بیش از ۲۰۰ هزار دانش‌آموز در گروه سنی ۶ تا ۹ سال بازمانده از تحصیل داشتیم که در سال تحصیلی جاری ۳۲ هزار نفر به کلاس‌های درس هدایت شدند.

به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، علی‌اوسط هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان در همایش خیرین مدرسه‌ساز و حامیان مدارس استان سیستان و بلوچستان که با عنوان «یاوران مدارس، هامون تا مکران» در مجتمع آموزشی شهید مهدوی تهران برگزار شد، اظهار داشت: نباید بگذاریم استعداد و ظرفیت‌ها از حضور در پای درس و مکتب معلم محروم بمانند و باید تمام تلاش خود را بکنیم تا تمام دانش‌آموزان بتوانند از نعمت علم و دانش بهره‌مند شوند.

وی با بیان اینکه استان سیستان و بلوچستان گوشه‌ای از تاریخ چندین هزارساله ایران است، افزود: در این استان از هر 100 دانش‌آموزی که وارد مدرسه می‌شوند و به تحصیل می‌پردازند، در پایان تحصیلات در دوره پیش‌دانشگاهی، 34 دانش‌آموز باقی مانده است که این زنگ خطری، نه برای استان بلکه کشور است.
هاشمی به وضعیت دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل اشاره کرد و گفت: در گروه سنی 6 تا 9 سال بیش از 200 هزار دانش‌آموز بازمانده از تحصیل داشتیم که سال گذشته با عزمی که صورت گرفت، 32 هزار نفر به کلاس‌های درس هدایت شدند.
وی ادامه داد: عمده دلیل عدم ادامه تحصیل دانش‌آموزان، فاصله مدارس تا روستاست که در حال حاضر، متوسط این میزان 30 کیلومتر است.
استاندار سیستان و بلوچستان اظهار داشت: این استان 187 هزار کیلومتر مربع وسعت دارد و پهناورترین استان کشور است و میزان راهسازی یک شهر این استان با راهسازی یک استان دیگر برابری می‌کند.
وی با بیان اینکه نرخ سوادآموزی در استان سیستان و بلوچستان از 25 درصد اول انقلاب به 74 درصد رسیده است، گفت: یکی از ارزشمندترین و درخشان‌ترین اصول آموزشی عدالت است و امیدواریم که تمام دانش‌آموزان این استان بتوانند از نعمت سواد بهره‌مند شوند.
 
مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی امام جمعه اهل سنت زاهدان در این مراسم اظهار داشت: دو محرومیت بزرگ، استان سیستان و بلوچستان را تهدید می‌کند که شامل محرومیت فرهنگی و فقر و تنگدستی است. وی افزود: مردم استان سیستان و بلوچستان از همه مردم کشور، ایرانیان عزیز و خصوصاً خیرین درخواست دارند که این استان را دریابند و با ساختن مدرسه و کلاس درس، این استان را مورد توجه قرار دهند. امام جمعه اهل سنت زاهدان تصریح کرد: بیشترین مشکلات و گرفتاری‌های این استان از ناحیه کسانی است که از دانش، تحصیل و سواد محرومند.
 
حجت‌الاسلام و المسلمین نجف لک‌زایی رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و معاون مجمع جهانی اهل بیت(ع) نیز در این مراسم اظهار داشت: مسجد، مدرسه و خانواده سه نهاد کلیدی است که اگر در هر کدام از این سه نهاد اختلالی ایجاد شود، حیات طیبه به هم می‌خورد.
وی ادامه داد: اهمیت مدرسه به معنای عام که شامل دانشگاه هم می‌شود، به تعلیم و تربیت برمی‌گردد و خانواده که اعضایش از تعلیم و تربیت مناسب برخوردار نباشند، خانواده ایده‌آل در سبک زندگی اسلامی نخواهند بود.
حجت‌الاسلام والمسلمین لک‌زایی اضافه کرد: اصلاح انگیزه‌ها، اصلاح اندیشه‌ها و افکار است و پایه‌ریزی آن در مدرسه و در سیستم تعلیم و تربیت صورت می‌گیرد.
وی با بیان اینکه باید مسجد را به مدرسه و مدرسه را به مسجد بیاوریم، افزود: بنده با اهدای یک‌هزار جلد قرآن کریم به مدارسی که خیرین در استان سیستان و بلوچستان ساخته‌اند و دانش‌آموزان در آن مشغول به تحصیل هستند، تلاش می‌کنم به این حرکت عظیم مدرسه‌سازی بپیوندم. محمدرضا حافظی رئیس جامعه خیرین مدرسه‌ساز کشور نیز در این مراسم گفت: قدرت به زور، بازو و ثروت نیست، بلکه قدرت، کسب علم و دانش است.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید