چاپ
دسته: سيستان و بلوچستان
بازدید: 1470

در حالی که بحث و بررسی پیرامون مصوبات استانی دولت ادامه دارد دکتر دهمرده، استاندار سیستان و بلوچستان از اجرایی شدن صددرصدی این مصوبات خبر داد.

وی همچنین در حالی که اقدامات تروریستی در سيستان و بلوچستان تداوم دارد خبر از بهبود اوضاع امنیتی در سیستان و بلوچستان داد و گفت:اين استان بهترين وضع را از نظر شاخص هاى امنيتى دارد. در سال ۸۵ شاخص ناامنى در استان ها به طور متوسط ۱۰ درصد و در سيستان و بلوچستان ۱۵ درصد بود اما در عين حال حدود ۳۶ درصد نسبت به ۴ ماه مشابه سال گذشته شاهد بهبود شاخص هاى امنيتى بوده ايم.

گفت و گوی روزنامه ایران با استاندار را در ادامه مطالعه فرمایید.

مقام ارشد دولت در اين استان خبر داد
سيستان و بلوچستان در آستانه جهش بزرگ تاريخى

گروه سياسى: استاندار سيستان و بلوچستان با اشاره به اجرايى شدن صد درصد مصوبات استانى دولت در اين منطقه گفت: اين استان هم اكنون به يك كارگاه تمام عيار تبديل شده كه به شكوفايى استعدادها و رهايى از عقب ماندگى تاريخى آن منجر خواهد شد.
دكتر حبيب الله دهمرده در گفت و گو با خبرنگار اعزامى «ايران» به سيستان و بلوچستان افزود: مصوبات استانى دولت تأثيرهاى زيادى در ايجاد اشتغال، عمران و آبادانى، توسعه دانشگاه ها و... داشته است و بزودى اين استان ديگر استانى با حجم زياد متقاضيان شغل نخواهد بود.وى در عين حال تصريح كرد: مردم استان مى دانند كه يك شبه نمى توان همه عقب ماندگى تاريخى منطقه را برطرف كرد.وى افزود: همين افتخار كافى است كه مركز استانى كه به تعداد انگشتان دست، رشته دانشگاهى و متخصص بومى نداشت، امروز بيشترين نسبت دانشجو به جمعيت را در كل كشور دارد و اين امر حاكى از نگاه و كارايى نظام مقدس جمهورى اسلامى و استعدادهاى مردم اين منطقه است.
* اشتياق بخش خصوصى به سرمايه گذارى در استان
استاندار سيستان و بلوچستان در ادامه از اشتياق فراوان بخش خصوصى براى سرمايه گذارى در استان در صورت انتقال گاز خام خبر داد و گفت: پروژه گازرسانى با خط لوله اى به قطر ۵۶ اينچ در چند نقطه از عسلويه به ايرانشهر در حال اجرا است تا در اسرع وقت به مرحله بهره بردارى برسد.وى افزود: اين خط لوله علاوه بر اين كه گاز شهرها و روستاهاى استان را تأمين مى كند، گاز پاكستان و هندوستان نيز از همين مسير انتقال خواهد يافت كه در صورت نياز خط لوله ديگرى هم در كنار اين خط در نظر گرفته خواهد شد.دهمرده با اشاره به اين كه تأمين گاز نيروگاه ها و ايجاد صنايع پتروشيمى در استان نيز از جمله اهداف اين خط لوله است، تصريح كرد: با توجه به كوتاه بودن مسير ايرانشهر تا چابهار، تبديل چابهار به «عسلويه دوم» به لحاظ استقرار تأسيسات پتروشيمى سياستگذارى شده است.
* حلقه وصل آسيا و اروپا
مقام ارشد دولت در استان سيستان و بلوچستان در ادامه به اعتبار ۱۵۵۳ميليارد ريالى اين استان در بخش راه اشاره و از راه آهن بم - زاهدان به عنوان حلقه وصل آسيا و اروپا ياد كرد و گفت: در واقع اين پروژه حلقه مفقوده اى براى ارتباط ريلى اين ۲ قاره محسوب مى شود.وى افزود: اگرچه ارقام نجومى در مصوبات دولت به اين طرح اختصاص يافته، اما بهره بردارى از اين طرح در سال آينده منوط به حمايت هاى مالى بيشترى است.وى همچنين ابراز اميدوارى كرد كه پروژه اتصال چابهار به خطوط ريلى كشور كه در حال اجرا است نيز با اختصاص بودجه كافى در اسرع وقت به بهره بردارى برسد.
* مزيت هاى ارتباطى استان
دهمرده در بخش ديگرى از اين گفت و گو با اشاره به برخوردارى استان سيستان و بلوچستان از مرزهاى هوايى، ريلى، زمينى و دريايى، از اين امر به عنوان يك مزيت و پتانسيل براى توسعه استان نام برد و گفت: منطقى ترين و كوتاه ترين مسير ترانزيت كالا به كشور افغانستان، از مسير چابهار است كه در اين زمينه در حال توسعه خطوط ريلى و نيز محور ارتباطى چابهار به ميلك زابل هستيم.
وى با اشاره به آغاز فاز يك توسعه بندر شهيد بهشتى چابهار در روزهاى اخير گفت: با اجراى اين طرح كه از جمله مصوبات سفر استانى دولت است، ظرفيت تخليه بار سالانه در اين بندر از ۲ ميليون تن به ۶ ميليون تن ارتقا مى يابد و كشتى هاى كانتينربر و ۱۰۰ هزار تنى نيز قادر خواهند بود در اين بندر پهلو بگيرند.وى در ادامه با اشاره به نيروگاه هاى برق در دست ساخت در استان سيستان و بلوچستان گفت: بهره بردارى از اين طرح ها علاوه بر تأمين نياز استان، امكان صادرات بيشتر برق به افغانستان را نيز فراهم مى كند.
* استعداد پنهان، محروميت آشكار

 

استاندار سيستان و بلوچستان در ادامه از «استعداد پنهان، محروميت آشكار» به عنوان ويژگى محل مأموريت خود ياد كرد و گفت: براساس تحقيقات صورت گرفته ضريب هوشى اين منطقه بسيار بالاست، البته با توجه به كمبودها در خصوص دانشگاه و آموزش و پرورش اين توانمندى ها در گذشته به منصه ظهور نمى رسيد.وى با اشاره به تأثير دانشگاه علوم پزشكى زابل و دانشكده پرستارى ايرانشهر به موجب مصوبات استانى تصريح كرد: با اجراى برنامه هاى كوتاه، ميان و بلندمدت در استان، امروز بيشترين دانشگاه دولتى پس از شهر تهران در سيستان و بلوچستان فعال هستند و نسبت ۳ درصد دانشجوى بومى در دانشگاه هاى استان در گذشته به رقمى نزديك ۴۰ درصد رسيده است.
وى خاطرنشان كرد: بهترين و پرسودترين بخش سرمايه گذارى، نيروى انسانى است و اگر يك كشور يا منطقه در اين زمينه سرمايه گذارى كند بسيارى از مشكلات آن حل خواهد شد.
*۳۰ سد در دست اجرا و يا مطالعه
دهمرده با اشاره به بارش باران هاى سيل آسا در استان نيز گفت: شاهد بارش ۲۵۰ تا ۳۰۰ ميلى متر باران هستيم كه حاصلش فقط سيل و خسارت است و لذا ۳۰ سد در دست اجرا و يا مطالعه داريم تا بتوانيم ۳ ميليارد متر مكعب آب را مهار كنيم.وى خاطرنشان كرد: يكى از ويژگى هاى مصوبات دولت، شكوفايى استعدادهاى كشاورزى استان است.
* افزايش شاخص هاى امنيتى
استاندار سيستان و بلوچستان همچنين خبر داد: اين استان بهترين وضع را از نظر شاخص هاى امنيتى دارد.وى گفت: در سال ۸۵ شاخص ناامنى در استان ها به طور متوسط ۱۰ درصد و در سيستان و بلوچستان ۱۵ درصد بود
اما در عين حال حدود ۳۶ درصد نسبت به ۴ ماه مشابه سال گذشته شاهد بهبود شاخص هاى امنيتى بوده ايم.
روزنامه ایران، یک شنبه، 28 مرداد 1386

در همین حال وزیر راه اعلام کرد تکمیل خط آهن بم ـ زاهدان، 900 ميليارد ريال اعتبار نياز دارد

وزير راه ترابري از ريل گذاري 120 کيلومتري مسير راه آهن بم ، زاهدان خبر داد و گفت: طول اين خط آهن 300 کيلومتر است که تا کنون 75 درصد پيشرفت داشته است. خبرگزاری ایسنا در ادامه می افزاید، رحمتي اعلام كرد: امسال 500 ميليارد ريال براي ساخت اين خط آهن اختصاص يافته است.وي افزود : براي بهره برداري از اين خط تا پايان سال 87 به 900 ميليارد ريال اعتبار ديگر نياز است. وزير راه و ترابري بيان كرد: براي هر كيلومتر ريل‌گذاري و زيرسازي در مجموع حداقل 10 ميليارد ريال اعتبار نياز است و با بهره برداري از پروژه ياد شده امكان ارتباط ريلي ايران با كشورهاي جنوب شرق آسيا فراهم مي‌شود.