چاپ
دسته: سيستان و بلوچستان
بازدید: 1565

امام جمعه اهل سنت کريم آباد زاهدان:

روشنگري درباره جريان منحرف وهابيت تكليف شرعي علماست

مولوي محمد الياس حسن زهي، مدير و مدرس مدرسه ديني باب العلوم، امام جمعه اهل سنت منطقه کريم آباد زاهدان و جوان‌ترين امام جمعه استان سيستان و بلوچستان، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري رسا به پرسش‌هايي درباره جريان منحرف وهابيت، بيداري اسلامي و خدمات نظام اسلامي به اهل سنت پاسخ داد.

رسا ـ در دو سال اخير فعاليت هاي تروريستي در استان سيستان و بلوچستان رخ داده است که به لحاظ انگيزه جنايات بي‌سابقه بوده است. باتوجه به اين‌که شما از جمله علمايي هستيد که به خاطر دفاع از اهل سنت، تفکر خطرناک وهابيت را مغاير با مذهب اهل سنت مي‌دانيد، کمي درباره اين رخدادها توضيح دهيد و بيان کنيد که نقش علماي اهل سنت، مردم و به ويژه جوانان اهل سنت در برابر تفکر وهابيت چيست؟

ريختن خون مسلمان در هيچ مذهبي جايز نيست و خداوند در قرآن مي‌فرمايد که اگر کسي خون مسلماني را بريزد، جايگاهش براي هميشه در جهنم است. پيامبر عزيز اسلام نيز مي‌فرمايد که عرش خدا از چنين جناياتي به غضب مي‌آيد. همچنين فرموده‌اند: هر کس که بگويد: اشهد ان لا اله الا الله محمد رسول الله، مال، جان و ناموسش محفوظ مي‌شود؛ بنابراين اين گونه جنايات کاملاً محکوم  و اين اعتقادات نيز باطل است. وظيفه علما نيز در برابر اين اعتقادات منحرف شده از دين، همان وظيفه‌اي است که پيامبر(ص) فرمود؛ اگر کسي گناهي را مشاهده کند و عکس العملي نشان ندهد، مساوي است با آن‌که او به انجام اين گناه راضي است. پس بر همه علماست که درباره اين جريان منحرف روشنگري و مردم را آگاه کنند و به مردم بگويند که ريختن خون مسلمان جايز نيست. اين همان امر به معروف و نهي از منکر و يک تکليف شرعي است. الحمد لله مردم هم نسبت به اين جريان منحرف آگاه و فهيم‌اند.

رسا ـ نظرتان درباره بيداري اسلامي و حساسيت جوانان شيعه و سني امروز نسبت به جهان اسلام چيست؟

پيش از انقلاب اسلامي سراسر جهان را تاريکي و ظلمت فرا گرفته بود، اما حضرت امام خميني(ره) به پيروي از امام حسين(ع) در برابر يزيد زمان خود ايستاد و مبارزه کرد و پيروز شد و امروز بر همه مردم ايران و جهان اسلام اثبات شده است که پس از انقلاب بود که جهان اسلام بيدار شد و روشنايي آمد. ما شاهد بوديم که در اوايل انقلاب جوانان جلوي گلوله دشمن رفتند و اين انقلاب را با خون خودشان آبياري کردند و امروز هرگونه مبارزه در فلسطين، لبنان و هر جاي ديگر جهان اسلام برگرفته از انقلاب اسلامي ايران است.

رسا ـ يکي از حقوقي که براي هر جواني در نظام جمهوري اسلامي ايران تعريف شده است، آزادي رأي در انتخابات است؛ اما در بعضي مواقع مي‌بينيم که اين حقوق و حق انتخاب زير فشارهاي قومي و مذهبي پايمال مي‌شود. نظرتان در اين باره چيست؟

انتخابات چه رياست جمهوري، چه مجلس شوراي اسلامي و چه شوراهاي اسلامي و خبرگان رهبري براي ملت بسيار سرنوشت ساز است. اين مسوليت‌ها امانتي است که مي‌خواهند به دست کساني بسپارند. نظر من اين است که اگر عالمي فتوا بدهد که به فلان کس و گروه رأي بدهيد، در واقع خيانت کرده است، آن هم خيانت به آزادي مردم؛ چرا که خدا انسان را آزاد خلق کرده است. پس وظيفه علماي اسلام، نخبگان و مسؤولان اين است که فضايي به وجود آورند که مردم با آزادي عمل رأي بدهند. اگر شخصي پيدا شود که با سواد، شايسته و خدمت‌گذار مردم و اسلام باشد، از هر قوم و مذهبي که باشد، من به او رأي مي‌دهم.

رسا ـ برخي اخيراً گفته‌اند که اهل سنت امنيت فکري و اعتقادي لازم را ندارند؟ نظر شما در اين باره چيست؟

من به اين نظريه معتقد نيستم. من خودم در اين استان زندگي مي‌کنم و از نزديک با شرايط آن آشنا هستم. ما در اينجا آزادي بيان و آزادي اعتقاد داريم و اعتقادات خودمان را تدريس مي‌کنيم. اين نعمتي است که به واسطه نظام جمهوري اسلامي کسب کرده‌ايم و بايد به خاطر اين نعمت شکرگزار باشيم.

افرادي که چنين تفکري دارند، انگشت شمارند و اين به نفع دشمن ما امريکاست. اين دسته بايد بدانند که امريکا نه دوست سني‌هاست و نه دوست شيعيان. اين چيزي است که نياز به اثبات ندارد و شما امروز در عراق و افغانستان مي‌بينيد که آمريکا نه به سني رحم مي‌کند و نه به شيعه؛ بنابراين بايد از وضعيت اين دو کشور عبرت گرفت و در مقابل دشمن متحد شد.

همچنين براي آن‌که مساجد استان ما از حب و بغض‌هاي قومي، حزبي، سياسي و منفعت جويانه به دور بماند، همچون مسجد ضرار نشود و واقعاً محلي براي اطاعت خدا و حمايت از دين خدا باشد، بايد همان‌طور که پيامبر اسلام رفتار مي‌کردند، رفتار کنيم؛ مسجد جاي سجده است و بايد در آنجا عبادت پروردگار شود.
اين مکان مقدس بايد از شرک و الحاد و منافقين پاک شود و همان‌گونه که حضرت امام خميني(ره) فرمودند، مساجد سنگر است و بايد جايي براي تعاليم اسلامي و خدمت‌گذاري به مردم باشد.

رسا ـ برخي براي رسيدن به مقاصدشان خدمات نظام را زير سئوال مي‌برند و فرهنگ ناسپاسي را گسترش مي‌دهند. به نظر شما آيا در دين اسلام آمده است که يک مؤمن با ادبيات ناسپاسي سخن بگويد و به اهداف خود برسد؟

ناشکري کار ناپسندي است. قرآن مي‌فرمايد: اگر شما شکر کنيد، نعمت را بيشتر مي‌کنيم و اگر کفر نعمت کنيد، عذابتان مي‌دهيم. ما بايد شکرگزار خدمات نظام باشيم و در اين باره تعادل و عدالت را رعايت کنيم و تقوا داشته باشيم. الحمد لله نظام ما نظامي اسلامي است و خدمات بسياري از جمله آزادي و امنيت به ما داده است.

رسا ـ در پايان اگر سخني داريد بفرماييد.

دعا مي‌کنم که خداوند متعال پرچم اسلام را در همه کشورهاي اسلامي بلند کند و پرچم کفر و الحاد را سرنگون کند. مردم عزيز ما را نيز متحد کند تا بتوانند در برابر شرق و غرب بايستند. همچنين آرزو مي‌کنم قانون قرآن و سنت‌هاي قرآن در سراسر گيتي جاري شود و به مسؤولان توفيق خدمت‌گذاري عنايت بفرمايد.