چاپ
دسته: سيستان و بلوچستان
بازدید: 2521

salgard_shohaday_tasoki.jpgنشست بررسي زمينه‌ها و پيامدهاي فاجعه تروريستي تاسوكي و بزرگداشت شهداي روحاني اين حادثه صبح امروز، 16 اسفندماه در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي برگزار شد. در اين نشست حجت الاسلام صادق گلزاده و سردار شباني، رييس دانشكده فرماندهي و ستاد ناجا سخنانی ایراد کردند. گزارش کامل این نشست را در ادامه ببینید.

رييس دانشكده فرماندهي و ستاد ناجا صبح امروز در دومين سالگرد فاجعه تاسوكي به بررسي زمينه‌ها و پيامدهاي اين حادثه پرداخت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا، سردار شباني، ‌رييس دانشكده فرماندهي و ستاد ناجا صبح امروز، شانزدهم اسفند ماه در نشست بررسي زمينه‌ها و پيامدهاي فاجعه تروريستي تاسوكي در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي با بيان آسيب‌هاي منطقه‌اي از جمله مواد مخدر، اتباع خارجي، حضور ناتو در شرق ايران و وهابيت به عنوان زمينه‌هاي ايجاد حوادثي مانند تاسوكي در استان سيستان و بلوچستان گفت: پيوند ميان آسيب‌هاي داخلي و خارجي از دلايل ايجاد چنين حوادثي است كه بايد با بكارگيري استراتژي آسيب‌پذير محور در داخل كشور و استراتژي تهديد محور با خطرهاي موجود از جمله وهابيت مبارزه كرد.

وي با بيان اين كه استان سيستان و بلوچستان گستره‌اي از اقوام مختلف است، اظهار داشت: اين استان با داشتن وسعتي بيش از 187 كيلومتر مربع از 44 درصد كشورهاي خاورميانه بزرگ‌تر است كه اين وسعت زياد از آسيب‌هاي اين منطقه به شمار مي‌رود.

سردار شباني اقليم منطقه، وضعيت آب و هوا و وجود مرزهاي گسترده با كشورهاي افغانستان و پاكستان را از ديگر آسيب‌هاي اين استان دانست و ادامه داد: رشد 6/5 درصدي جمعيت، بافت اجتماعي با وجود 16 هزار خانوار و 282 طايفه با فرهنگ‌هاي عشايري و فقر فرهنگي به دليل دور بودن از تحولات اجتماعي، نوعي واگرايي را در اين منطقه به وجود آورده است كه اين مسأله توجه بيشتر مسؤولان را مي‌طلبد.

وي با اشاره به اين كه مواد مخدر يكي از تهديدات موجود در اين منطقه است، افزود: بر اساس اعلام سازمان جهاني بهداشت در سال 2005، سلاح اتمي، آلودگي محيط زيست، شكاف طبقاتي و مواد مخدر، چهار تهديد پيش روي بشريت است.

سردار شباني ايران را محل ترانزيت مواد مخدر به اروپا خواند و گفت: جلوگيري از اين ترانزيت سبب سرزير شدن مواد افيوني به داخل كشور شده است.

وي مكانيزه شدن كشت مواد مخدر از سوي طالبان را سبب افزايش توليد آن از دو هزار تن در سال به پنج هزار تن دانست و اظهار داشت: از زمان حضور آمريكا در افغانستان حتي يك مزرعه ترياك هم از بين نرفته است.
سردار شباني وجود اتباع بيگانه از كشورهاي افغانستان، هند، پاكستان و بنگلادش در منطقه سيستان و بلوچستان را از دلايل در هم آميختگي تركيب جمعيتي و تعادل استان و از تهديدات موجود خواند و گفت: نفوذ سرويس‌هاي امنيتي در بين اتباع خارجي و فعاليت وهابيت در اين منطقه از آسيب‌هايي است كه بايد توجه بيشتري به آن كرد.

وي بحران هويت ملي، مشروعيت و ناكارآمدي را از ريشه‌هاي مشكلات موجود در منطقه دانست و اظهار داشت: تبعيض به عنوان عيني‌ترين شاخص اقليت‌گرايي ديني در اين منطقه رو به كاهش و از بين رفتن است.
وي با بيان اين كه اهل سنت برخلاف باور برخي، تهديد نيست، ادامه داد: اگر اهل سنت با عوامل و زمينه‌هاي داخلي و خارجي تبديل به اقليت‌گرايي مذهبي شود مي‌تواند به عنوان يك تهديد مطرح شود.

از اين رو بايست با گسترش انديشه انسجام به مثابه يك راهبرد از اهل سنت به عنوان يك فرصت براي ورود به جهان اسلام استفاده كرد.

وي در پايان تبيين استراتژي‌هاي قومي در مناطق سني نشين، تبديل منازعات به تفاوت‌هاي فرهنگي، پافشاري بر شايسته‌سالاري و تقويت مشتركات ديني را از عوامل همگرايي معرفي كرد و توجه بيشتر مسؤولان اجرايي و فرهنگي به اين منطقه را خواستار شد.

مسؤول روابط عمومي دفتر تبليغات حوزه علميه قم صبح امروز در نشست بررسي زمينه‌ها و پيامدهاي فاجعه تاسوكي، از انسجام اسلامي به عنوان مهم‌ترين راهبرد مقابله با استكبار جهاني نام برد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا، حجت‌الاسلام صادق گلزاده، مسؤول روابط عمومي و امور بين‌الملل دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم صبح امروز، 16 اسفندماه در نشست بررسي زمينه‌ها و پيامدهاي فاجعه تاسوكي با اشاره به اين كه شهادت از ارزش‌هايي است كه سبب ايجاد انقلاب اسلامي شد، استمرار نظام اسلامي و زمينه‌سازي براي ظهور حضرت حجت (عج) را وابسته به اين‌گونه ارزش‌ها دانست.

وي با اشاره به رواياتي درباره فضيلت شهيد و شهادت گفت: در اين ميان شهداي روحاني كه خود ميدان‌داران اين راهند و با قلم و بيان خود نقش تأثيرگذاري در گسترش ارزش‌هاي ديني در جامعه داشته‌اند، فضيلتي دو چندان دارند.

حجت‌الاسلام گلزاده افزود: روحانيت با تقديم بيش از 3800 شهيد و به همين ميزان جانباز و آزاده، از نظر كمي، پر افتخارترين قشر جامعه است.

وي با اشاره به اين‌كه پس از سقوط كمونيست در جهان، دنياي غرب سرمست از يكه‌تازي در جهان شد و گمان برد كه با از بين رفتن قطب شرق، جهان تك قطبي شده است، ادامه داد: اين در حالي است كه كمونيسم اصلاً رقيب غرب نبوده است، از اين رو اكنون برخي جهان را به دو قطب غرب مسيحي و يهودي با محوريت غرب به سركردگي امريكا و قطب شرق مسلمان با پرچمداري اسلام تقسيم كرده‌اند.

مسؤول روابط عمومي دفتر تبليغات خاطرنشان كرد: تحقيقات كارشناسان مسايل سياسي نشان داده است كه اسلامي كه داراي عقبه قوي و ماندگار است، اسلام اهل بيت (ع) است، چرا كه يأس و نااميدي در اين مكتب راه ندارد و اميد به حكومت جهاني حضرت حجت (عج) سبب شده تا مسلمانان همه پيروزي‌ها و شكست‌هاي خود را پله‌هاي ترقي و رسيدن به قله كمال بدانند.

وي با اشاره به اين‌كه دشمن پس از نااميدي از پيروزي در جنگ روياروي نظامي، به سوي تهاجم فرهنگي و ايجاد اختلاف در همه سطوح جامعه به عنوان راهكار جديد گام برداشته است، ادامه داد: حادثه تاسوكي و ترور شهيداني چون حجت‌الاسلام مهدي توكلي مقدماتي براي ايجاد اختلاف در امت اسلامي است.

حجت‌الاسلام گلزاده شهدا را قربانيان اختلاف‌افكني دشمنان دانست و اظهار داشت: دشمن هم‌اكنون با ايجاد گروه‌هاي صوفي‌گري با رويكرد انزواطلبي و دوري از دخالت در سياست در خارج از كشور و ايجاد تقويت گروه‌هاي صوفي تندرو در داخل كشور ‌مي‌كوشد تا جايگزيني از معنويت‌گرايي اسلام ناب در جهان ايجاد كند.

وي مقاومت و استكبار ستيزي را از ويژگي‌هاي مهم انقلاب اسلامي برشمرد و گفت: غرب با ايجاد القاعده و طالبان كوشيد تا گونه‌اي از تفكرات ضد استكباري منحرف را جايگزين انديشه استكبار ستيز انقلاب اسلامي كند.

حجت‌الاسلام گلزاده در پايان تكليف قطعي جهان اسلامي در شرايط كنوني را حفظ انسجام اسلامي به عنوان يك راهبرد مطرح شده از سوي رهبر معظم انقلاب اسلامي دانست.
 ________________________________

گفتني است، در فاجعه تروريستي تاسوكي، در شامگاه 25 اسفند 1384 تروريست‌ها با بستن جاده زابل به زاهدان در منطقه تاسوكي، 22 نفر از هموطنان را شهيد و چند نفر را زخمي و هفت نفر را به گروگان بردند. در ميان گروگان‌ها يك دانشجو، دو كاسب اهل زاهدان و يك كارمند هلال احمر وجود داشت.
تروريست‌ها در قبال آزادي گروگان‌ها خواستار آزادي چند نفر از زندانيان خود در ايران بودند كه به دليل خراب‌كاري و اقدامات خلاف قانون محكوم شده بودند. تروريست‌ها پس از اين فاجعه ادعا كردند به كاروان مسؤولان حمله كرده‌اند در حالي كه آنها با بستن جاده زابل به زاهدان مسافران عبوري كه مردم عادي بودند را به گلوله بستند.
گروگان‌هاي فاجعه تروريستي تاسوكي در طي هفت ماه به تدريج آزاد شدند. اقدام وحشيانه تروريست‌ها كه براي نخستين بار در استان سيستان و بلوچستان رخ مي‌داد مورد نفرت مردم استان اعم از شيعه و سني واقع شد و تروريست‌ها در دست‌يابي به اهداف خويش ناكام ماندند.

گزارش تصویری نشست بررسي زمينه ها و پيامد‌هاي فاجعه تاسوکي در قم

سيستان و بلوچستان مصداق اتحاد ملي است

مراسم سالگرد شهداي فاجعه تروريستي تاسوكي در قم برگزار شد