چاپ
دسته: سيستان و بلوچستان
بازدید: 1842
گفتگوی جهان با فرمانده سابق سپاه ‌پاسداران و فرمانده نيروي انتظامي استان سيستان و بلوچستان
 
سردار شعباني از سال 72 ـ 69 فرمانده سپاه استان سيستان و بلوچستان و از 80 ـ 77 فرمانده نيروي انتظامي استان بوده‌اند. هم‌اكنون نيز ايشان به صورت تخصصي مشغول مطالعه امنيتي پيرامون جنوب شرق كشور است. به بهانه گروگانگيري اخير در استان سيستان و بلوچستان و تحويل عبدالحميد ريگي توسط پاكستان به جمهوري اسلامي ايران "جهان" مصاحبه‌اي با ايشان انجام داده‌ كه در ذيل آمده است:.
 
س. سردار همانطور كه مطلع هستيد چند شب گذشته16 نفر از سربازان نيروي انتظامي گروگان گرفته شدند.ازسويي ديگرپاكستان عبدالحميدريگي راتحويل داد با توجه به سوابق شما در امور امنيتي به ويژه در استان سيستان و بلوچستان، اين گروگانگيري را چگونه ارزيابي مي‌كنيد و چه گروه يا افرادي را در پشت صحنة اين گروگانگيري مؤثر و دخيل مي‌دانيد؟
 
 · به لطف خداوند، امروز دشمنان ما درموضع انفعال هستند. اين حادثه كه اتفاق افتاد در واقع اقدام دفاعي بود .اگرچه از طرف عناصر ضد انقلاب صورت گرفت. اين توانمندي بر مي‌گردد به حدود دي‌ماه سال 86، كه عناصر ضدّ انقلاب (گروهك عبدالمالك ريگي) جادّة نوبنديان را بستند و 24 نفر از مردم رهگذر را گروگان گرفتند.
اين گروگانگيري و بردن گروگان‌ها به كشور همسايه (پاكستان) با تلاش برادران عزيز در سازمان‌هاي گوناگون از جمله سربازان گمنام امام زمان(عج) و برادران وزارت كشور پيگيري شد و موفق شدند عناصر گروگان‌گير را شناسايي و نقطة حضورشان را مشخص و گروگان‌ها را از طريق دولت پاكستان آزاد كنند. عناصر گروگان‌گير كه توسط افراد دولت پاكستان دستگير شده‌بودند با عكس آنها و اثر انگشت آنها، سوابق جنايت‌هايشان در ايران كه داراي سوابق در قوه قضائيه ايران بودند براي دولت پاكستان ارسال گرديد. البته چون عنصري مانند برادر عبدالمالك (عبدالحميد) كه فرمانده اين گروه گروگان‌گير بود، دستگير شده‌بود، موضوع براي سازمان‌‌ها و سرويس‌هاي امنيتي بسيار اهميت داشت.
 
س آيا اين گروه توسط دولتي هم حمايت مي‌شود؟
 
. بله. آمريكايي‌ها و بخصوص انگليسي‌ها در بي‌ثبات كردن وضعيت امنيت منطقه طبق طرح بزرگ خاورميانه، طرح‌ريزي داشتند و روي اين عناصر حساب كرده بودند، لذا مخالف بودند كه اين عناصر ضدّ انقلاب كه داراي سابقه شرارت و جنايت در كشور ما بخصوص برادر عبدالمالك يعني «عبدالحميد» كه داراي سابقه حمل و قاچاق مواد مخدّر بوده و يك عنصر قاچاقچي فعال بود از ميدان عمل آنها خارج شود. همه اينها مستند است. اينها را به دولت آنجا دادند.
گروگان‌ها كه آزاد شدند و مردم به خانه‌هايشان برگشتند كه اين هم يك موفقيتي بود، براي اولين بار طبق قرارداد «استرداد مجرمين» اطلاعات در اختيار مسئولين وقت قرار گرفت. اين عناصر شناسايي شدند. از آن زمان تا به حال تلاش شد كه اين مجرمين برگردند كه انصافاً يك كار جمعي، حرفه‌اي، فرابخشي و طرح‌ريزي شده دستگاه‌ها طي چند ماه با توانمندي پليس اينترپل، افسر رابط ما، وزارت خارجه، سربازان گمنام امام زمان(عج)، طبق قانون استرداد مجرمين 1339 اطلاعات از قوة قضائيه داده شد، آنها بررسي كردند و خلاصه آنكه، در ابتدا انكار و تكذيب مي‌شد كه ما چنين افرادي را نداريم.
 
س پس چطور حرف شما را قبول كردند؟
 
. وقتي اسنادي از عكس و... به اينها داده شد كه اين افراد در زندان‌هاي شما هستند بالاخره برادران ما موفق شدند بتوانند اين‌ها را بياورند.
 
س آيا سفر رييس جمهور به پاكستان هم تاثيري در اين مساله داشت؟
 
 
. البته. من بايد در اينجا از تلاش رياست محترم جمهور كه در سفر به هند و پاكستان در ديدار با رئيس‌جمهور پاكستان مشخصاً چون تأكيد كرده‌بودند كه چرا شما مجرمين بالفعل ما را در كشورتان داريد و آزاد نمي‌كنيد شايد به غيرت آنها برخورده بود، تمام اين‌ها برآيندش اين بود كه موفقيتي ايجاد بشود، در واقع يك شكست اطلاعاتي بود براي سرويس‌هاي امنيتي كه آمريكايي‌ها و انگليسي‌ها پشتيباني مي‌كنند و بسيار هم در اين ديدارها عصباني بودند.
در هر حال دوستان ما به لطف خدا موفق شدند اين عناصر را بياورند. لذا طبيعي است فرد فاسدي مثل «عبدالمالك» وقتي ببيند برادرش كه يكي از نيروهاي كليدي آن هست، تحويل جمهوري اسلامي از طريق مراجع قانوني بشود، دست به هر اقدامي بزند. متأسفانه در يك منطقه صفر مرزي، منطقه «سروران» محور "كشتگان" حمله‌اي مي‌كنند. گمان مي‌كنم قبل از اينكه اين افراد فاسد به كشور ما بيايند، تلاش مي‌كنند عده‌اي را اسير كنند، حتي كسي را نمي‌كشند كه اگر اين افراد فاسد به دست ما افتادند آنها هم بگويند ما گروگان‌هاي شما را آزاد مي‌كنيم شما هم اسراي ما را آزاد كنيد. الآن در 2 سايت، عبدالمالك حمله به پاسگاه و گروگان‌ گرفتن را اعلام كرده، به خصوص اينكه در سايت «جندالله» دو نفر از گروگان‌ها اظهاراتي كرده‌اند مبني بر اينكه ما اوضاع خوبي نداريم و... ولي بحمدالله با اين اشرافيّت اطلاعاتي نيروهاي ما توانستند از همة ظرفيت‌ها استفاده كنند و اين يك موفقيت است. ولي اينكه آنها حمله كنند به يك پاسگاهي كه در دورترين نقطه است «كه اگرچه اين هم خوب نيست» ولي به هر حال يك عده‌اي را ببرند اين نتيجه انفعال است.
اگر مقايسه با 3 سال قبل داشته باشيم، الآن آنهايي كه در روزي در موضع تهاجم بودند امروز در موقعيت انفعال و تدافع هستند.
 
س. با توجه به حمايت آمريكا از گروه جندا... آيا تحويل دادن عبدالحميد به ايران از سوي پاكستان، تناقضي را در روابط ايران و پاكستان و آمريكا با پاكستان ايجاد نمي‌كند؟
 
 · اگر در يك افق بالاتري به موضوع نگاه كنيم، الآن مراودات اقتصادي در انتقال لولة صلح به پاكستان را داريم. اين براي دولت پاكستان يك موفقيت است و آماده است كه اين وضعيت كه اثرات امنيتي خوبي براي ما دارد را بپذيرد كه يك مجرم فراري را به ما تحويل دهد. لذا اگرچه ما قبول داريم كه متأسفانه دولت‌هاي آن سوي مرز، متأثر از سلطة آمريكا، انگليس و حتي ناتو هستند ولي در اين وضعيت چون منافع بيشتري دارند و بالآخره ما به عنوان يك همسايه توانمند ماندگار هستيم و آمريكايي‌ها خواهند رفت، شايد تحليلشان اين باشد كه در اين سود و ضرر توجه به ايران مهم‌تر باشد.
 
س. قدري درباره شخصيت عبدالمالك و زمينه‌هاي فكري و پيدايش گروه «جندا...» توضيح بفرمائيد؟
 
· عبدالمالك يك فرد جوان 32 ساله است. كه از 29 سالگي شرارت خود را آغاز كرد. وي در سراوان در حوزه علميه درس مي‌خوانده است. يك فرد افراطي بوده كه در سال 1384 در حوزه اخراج شده است. در مسجد مكّي زاهدان هم سابقه طلبگي دارد. در جماعت تبليغي دستگير شده و چون ديدگاه افراطي داشته، اين دستگيري منجر به زنداني شدن او مي‌شود. متأسفانه به هر دليلي افرادي وساطت مي‌كنند كه من از ذكر نام اين افراد معذور هستم، او را آزاد مي‌كنند.
اين فرد خبيث بعد از آزادي از زندان با آن روحيات افراطي با منابع فكري كه داشته به گروه فرقان كه يكي از گروه‌هاي افراطي مشابه طالبان است، در حاشية مرز ايران به رهبري ملّا جليل قنبرزهي، مي‌پيوندد. به علت روحيّات خاصّش با عده‌اي از افراد از اين گروه انشعاب مي‌كند و جندا... را تأسيس مي‌كند.
 
س .در واقع اقدامات تروريست او از اينجا شروع مي‌شود...
 
بله .اين فرد بعد از انشعاب از گروه فرقان، اقدامات غريبي مثل حمله به پليس، قتل‌هاي سريالي در ميان رانندگان در زاهدان كه اسير اين فرد مي‌شدند و بستن جاده زابل و شرارت‌هاي ديگر انجام مي‌دهد. اين فرد از همين زمان مورد توجه عناصر آن سوي مرز قرار مي‌گيرد، سرويس‌ها بر روي او كار مي‌كنند ما اشرار زيادي در آن منطقه داشتيم مثل، نورمحمد ناروئي، به خصوص مثل حاج بلوچ اينها اشرار ضد انقلاب بودند ولي پيچيدگي اين فرد قابل توجه هست.
 
 
س. آموزشهايي هم در اين رابطه ديده؟
 
بله. اين فرد اخيراً طبق گزارش ما 23 روز در انگليس بوده، انواع آموزش‌هاي لازم را به او ارائه كرده‌اند. تمام افرادي كه با او بوده‌اند مي‌گويند عبدالمالك تفاوت كرده، اصلاً‌ در يك جمع غذايي تعارفي را نمي‌خورد، با دستكش دست مي‌دهد، از ترس اينكه آلودگي پيدا كند و همچنين محال است كه دو شب را در يك مكان بخوابد حتي در يك شب ممكن است دوبار جاي خود را عوض كند. ماشينهاي بدل دارد. يك فردي با اين وضعيت، با هويّتي كه مثلاً قبلاً قرآن تفسير مي‌كرده، به زعم خودش متأثر از افكار سلفي و وهّابي، شيعيان را مخاطب قرار مي‌داد، حرف‌هاي ركيكي به آنها مي‌زد، بعضاً با عناد نسبت به برادران شيعه اقداماتي را انجام مي‌داد كه اخيراً كه اين فرد به اپوزيسيون ضدّ انقلاب خارج كشور وصل شده تحت تأثير تفكر نوري زاده و سعيد قائم مقامي قرار گرفته است.
جالب است با فردي به نام امان‌ا... ريگي نمايندة زمان شاه در مجلس شوراي ملي ارتباط داشته و دارد. اين فرد اخيراً حتي گفته زماني كه آمريكا به افغانستان حمله كرده بود در آن مبارزات شركت داشته است. عجب كه امروز عنصر آمريكايي‌ها شده است. لذا جنايت‌هاي او (از قبيل گروگان گرفتن رانندگان تاكسي، اعدام آنها، بستن جاده‌ها و...) تحت تأثير رسانه‌هاي بيگانه به او اعلام كرده بودند كه اين كارها از نظر حقوق بشر قابل دفاع نيست در نتيجه خشونت اعمال را كاهش بده. اين فرد كه قبلاً با تفسير صوري قرآن تفسير به رأي مي‌كرد و بعدها اهانت به شيعيان و بعدها مسلمانان اهل سنت داشت، در يك فضاي ظاهري سعي كرده از خشونتهاي ظاهري خود بكاهد و ديگر شخصاً كسي را اعدام نكند.
 
چرا؟
 
در واقع بنا شده از او يك چهرة دموكرات بسازند و در واقع رهبري كاريزمايي را از او تبليغ كنند و جالب آنكه اين فرد با اين سوابق (به لطف خدا) چند ضربة اساسي خورد. دستگيري فرد خبيثي مثل ملّا قدّوس اخيراً توسط جان بركفان نيروي انتظامي در ايران شهر كه اعدام شد، دستگيري و كشته شدن ياسريكي از فرماندهان او كه شايد قطب عملياتي او بود. همچنين 180 نفر از نيروهايش دستگير شدند و عده‌اي كشته شدند. كه اين امر باعث شد كه ضربه‌هاي زيادي را متحمل شوند.
در اين اواخر كسي به او نمي‌پيوست يعني اينكه به او اعتماد كنند و به او نيرو بدهند جهت انجام عمليات. ما اخيراً خبري داشتيم و آن اينكه چون تحت حمايت منافقين كوردل فراري در عراق، دولت آقاي مالكي به آنها فشار آورده كه بايد دولت را ترك كنند، شايعه‌اي هست كه اينها در فرارشان از عراق به اين سوي مرز يعني به شرق آمده باشند و اقداماتي كه اخيراً در منطقه شرق كشور داشتيم مانند انفجاري كه براي يك ماشين عبوري اتفاق افتاده بود، مشابه شيوه‌هايي است كه در عراق بوده است.
 لذا در مجموع اين فرد خبيث كه ضربة روحي زيادي خورده بود وقتي مي‌بيند كه برادرش دستگير شده و به ايران منتقل مي‌شود با طرح‌ريزي اين اقدام، كه گروگان را در مقابل گروگان معاوضه كند، پي‌گير قضيه است كه با تواناييهاي كه به كار رفت اصلاً اين قابليت وجود ندارد. الآن نيز از طريق پليس ديپلماتيك به خصوص مبادلات مرزي و پروتكلهاي كه با دولت پاكستان داريم انتقال اين عناصر گروگان گرفته شده را با دولت پاكستان، مسئولين ما مطرح كرده‌اند، و الحمد‌الله وضعيت خوبي است. اخيراً انگلستان منافقين را از ليست گروه‌هاي تروريست خارج كرده و بعيد نيست كه اين افراد از چاه به چاهي عميق‌تر گرفتار شوند.
سرويس‌هاي انگليسي به خصوص به عنوان چشم‌آبي‌ها در منطقه روي اينها توجه زيادي داشتند. با توجه به منابع مالي كه اينها دارند، همانطور كه عرض شد، «عبدالحميد» برادر «عبدالمالك» سابقه قاچاق مواد مخدر و مرفين را داشته و در 4 شهر پرونده دارد، يكي از منابع درآمدي عبدالمالك فاسد، از پو‌ل‌هاي مواد مخدّر است. يكي ديگر از طريق سرويس‌هاي امنيتي به خصوص عناصري كه از مردم منطقه و كشورهاي اسكانديناوي پول‌هايي دارند وسرويس‌هاي اطلاعاتي اگر پول‌هايي مي‌دهند و بعضاً هم درآمدهايي از طريق گروگان‌گيري بدست مي‌آورند. در منطقه‌اي كه امروز متأسفانه هيچگونه كنترلي كه حتي آمريكايي‌ها نيز به ظاهر بر‌ آنجا ندارند، مرز مشترك پاكستان و افغانستان، منطقه‌اي است به نام (مرانچي) در 24 كيلومتري مرز ايران، ارتفاعات ماهيان كه منطقه وسيعي است ـ800 كيلومتر مربع ـ وسعت دارد. متأسفانه عقبه اين گروه در اين منطقه هستند ولي به لطف خدا ضربات اساسي خوردند كه در طول ساليان گذشته هيچيك از كشورهاي همجوار نتوانسته‌اند چنين ضربه اي بر آنان وارد نمايند كه جمهوري اسلامي موفق به اين امر شد.
همانطور كه عرض كردم اقدام آنها و حمله به پاسگاه دور دست اقدامي تدافعي و انفعالي بوده است.
 
 آقاي دكتر به عنوان يك كارشناس مسائل امنيتي، امنيت استان سيستان و بلوچستان را در شرايط فعلي چگونه ارزيابي مي كنيد و چه راهكارهايي را براي جلوگيري از اقدامات تروريستي اين گروهها مناسب مي دانيد؟
 
· منطقه در راستاي طرح خاورميانه بزرگ كه يكي از آن اهداف فعال كردن گسل هاي قومي و نزاع هاي (به قول آنها) مذهبي در منطقه است، يكي از نقاط آسيب‌پذير مي باشد. اگر چه به لطف خدا، مردم خوب اهل سنت در مشاركتي كه با نظام سياسي دارند، مسئوليني كه از مردم اهل سنت در ساختار حكومتي در منطقه هستند، حضور نمايندگان مؤمن از اهل سنت در مجلس شوراي اسلامي و ديگر دستگاهها، اين مطلب را تا حدود زيادي خنثي كرده اما به هر حال يكي از آسيب هاي ما در منطقه اين است كه متأسفانه عده اي بدون توجه و ملاحظه، اقداماتي را انجام مي‌دهند.
 
س. تلاشهاي سازماندهي شده براي آيجاد اختلاف هم به نظر زياد شده ؟
 
. اخيراً مطلع شدم كه اخيراً توسط راديو و تلويزيون پنتاگون تقسيم كاري صورت گرفته، يعني يك مطالعه كتابخانه اي روي منابع شيعه كه ممكن است در برخي مورد اختلافاتي با اهل سنت داشته باشند، حتي كار عميقي روي كتاب كشف الاسرار امام كرده اند كه خلاصه بگويند، اينها دشمن ما هستند، اينها را تبليغ مي كنند و . . . متأسفانه عملكرد بعضي از افراد در منطقه مناسب نيست.
امروزه اهل سنت مي دانند كه به عنوان شهروند درجه يك بايد احساس تعلق را به كشور و نظام جمهوري اسلامي ايران داشته باشند. اين كه عنصري تحت تأثير قرار بگيرد و منافع ملي را ناديده بگيرد اين خيانت است به ملت ايران.
 
س. براي مقابله با اين تلاش دشمن چه بايد كرد؟
 
به نظر من اگر در يك كار هماهنگ همه مسئولين، شيعه و سني، همه دست اندر كاران، كاري كنند كه اين آسيب پذيري هاي داخل را كم كنند بسيار توانسته اند موفق بشوند، لذا به نظر من يكي از زمينه هايي كه دشمن مثل (عبد المالك خبيث ) و سرويس هاي امنيتي مثلاً انگلستان، آمريكا و . . . مي توانند سوار اين موج شوند، اين است كه گسل هاي قومي و مذهبي را فعال كنند. لذا من به عنوان كسي كه به آن مردم ارادت دارم، از شيعه و سني، هر دو آنها مؤكداً، مي خواهم (يك زماني در آنجا مرحوم آيت ا. . . بزرگ كفعمي - مرحوم آيت ا. . . مولوي عبد العزيز و . . . در آنجا بوده اند ما اصلاً سابقه اين تنش ها را نداشتيم.) از بزرگان و زعماي قوم، علما، مسئولين بيايند و زمينه اتحاد و همدلي بيشتر را فراهم كنند. الحمد ا. . . فرصت خوبي است.
اكنون بسياري از مسئولين شهرها بومي آن منطقه هستند. شناخت دقيق‌تري نسبت به نيروهاي مهاجر و غيربومي‌ها دارند. اين يك فرصت است كه دولت در اختيار آنها گذاشته، كمك كنند كه اين وضعيت به هر حال مناسب بشود.
يك نكته ديگر را عرض مي‌كنم و آن اينكه، شما مي‌دانيد تبليغات آمريكايي‌ها و غربي‌ها عليه تروريسم، را كه شاهد هستيم از بين كليه كساني كه در اين زمينه دستگير شده‌اند يك مغز ايراني حضور ندارد. در صورتيكه از كشورهاي مختلف همسايه (از عربستان، يمن، اردن، مصر، كويت و...) در ليست تروريسم بين‌‌المللي هستند. دليل‌ اينكه ايرانيان در اين ليست‌ها حضور ندارند، مديريت مرجعيّت شيعه است. متأسفانه عده‌اي بي‌توجه از فلان مدرسه علميّه، در درگيري در كشور همسايه به آن سوي مرز مي‌روند كه متعاقب آن كارت‌هاي شناسايي اين افراد به دست جاسوسان آمريكايي مي‌افتد و در سايت‌ها و دستگاه‌هاي تبليغي خود منعكس مي‌كنند كه اين افراد تروريست هستند.
علماي اهل سنّت بايد مانند گذشته مراقبت كنند. اينها مردم شريفي هستندكه خود داغديده تروريست‌ها هستند. تروريسم دولتي كه امروزه از طرف آمريكا و اسرائيل هدايت مي‌شود، چرا بايد عده‌اي بي‌توجه به منافع ملّي اسم ايران و ايراني را خراب كنند. چرا بايد دو جوان بلوچ (دور از شأن مردم مسلمان بلوچ اهل سنت)، پرتغالي‌ها را گروگان بگيرند، مهندس ژاپني را گروگان بگيرند، مهندسين كه آمده‌اند جاده يا ريل راه‌آهن زاهدان ـ بم را احداث كنند، آنها را گروگان بگيرند و به پاكستان ببرند. اينها چه كساني هستند؟ چه كساني هستند كه نمي‌گذارند منطقه توسعه پيدا كند؟ همانطوركه مي‌دانيد چند طرح بزرگ درمنطقه بوده، يكي راه‌آهن سرخس از منطقه خراسان، يكي بافق به بندرعباس، يكي از آنها نيز زاهدان ـ بم بوده است. طرح‌هاي ديگر تمام شده و در حال بهره‌برداري است ولي متأسفانه هنوز طرح زاهدان ـ بم احداث نشده است. اين طرحي است كه بسيار به منفعت مردم و در شكوفايي منطقه مؤثر است.
چرا بايد ناداني دو نفر قاچاقچي به اسم اهل سنت و بلوچ تمام بشود. بلوچي كه همواره معروف به مهمان‌نوازي بوده‌است. و چرا بايد اتباع خارجي را كه رواديد كشور جمهوري اسلامي ايران را داشته‌اند و دولت اسلامي به آنها قانوناً اجازه داده كه به ايران بيايند، راه بر اين اتباع ببندند و آنها را گروگان بگيرند و در نهايت با همكاري اين مردم، پليس موفق مي‌شود گروگان‌ها را آزاد كنند.
من تشكر مي‌كنم كه از ريش سفيدان بزرگ منطقه كه وقتي مثل (شير احمد ريگي) و (تاج محمد ريگي) كه در يكي از گروگان‌گيري‌ها رفتند و با عبدالمالك فاسد صحبت كردند و به او اشاره كردند تو اسم بلوچ‌ها را خراب خواهي كرد. اگر حرف از جهاد مي‌زني بايد با اسرائيل بجنگي و او را در مقابل سؤال قرار دادند و او پاسخي نداشته، لذا توقع اين است كه علماي بزرگ به مسئوليتشان توجه كنند، كمك كنند در نوسازي و بازسازي منطقه، چرا استان سيستان و بلوچستان در بسياري از زمينه‌ها توسعه نيافته در حالي كه در بسياري از استان‌ها اين پيشرفت‌ها انجام شده است؟ لذا به نظر من به لطف خدا، با تلاش‌هاي دولت خدمتگذار، وزارت محترم كشور، سپاه پاسداران، سربازان گمنام امام زمان(عج)، استاندار محترم و... بسيار شرايط خوبي است و احساس تعلّق به كشور در ميان عموم عزيزان بلوچ (اعم از شيعه و سني) وجود دارد.
 الحمد‌الله دولت در حال خدمت است، نيروي انتظامي مقتدر است اگرچه در بعضي جاها خلأهايي وجود دارد، مثلا‌ً در همين پاسگاهي كه اين مسأله اتفاق افتاد ما 108 كيلومتر به دليل سوء عارضه بودن منطقه جادة مرزي نداريم. لذا محدوديت‌هايي در منطقه داريم كه اين محدوديت‌ها زمينه‌هايي براي سوء استفاده دشمنان شده است.

با اين حال وضعيت امنيت منطقه به لطف خدا، به بركت خون شهداء، واقعاً در فضاي نسبتاً مطلوب هست. اگرچه تلاش مي‌شود مانند استان‌هاي ديگر ضريب امنيت بالاتر باشد، امنيت بستر توسعه است و امنيت يك توليد اجتماعي است كه همه بايد كمك كنند و اگر اين روحيه كه الآن شروع شده است ان‌شاءا... تداوم داشته باشد و دشمن خبيث شرارت نكند و با عملكرد قوي ما آمريكايي‌ها موفّق نشوند طرح‌هايشان را در منطقه اجرا كنند، طبيعتاً استان سيستان و بلوچستان در شاخص استان‌هاي توسعه يافته قرار خواهد گرفت .