جدیدترین مطالب

در چند روز گذشته، حادثه تروريستي ديگري در زاهدان رخ داد و بار ديگر مسأله ناامني در مرزهاي شرقي به طور جدي مورد توجه قرار گرفت. اين که تروريست‌ها در يک سال اخير و به ويژه با توجه به فاجعه تروريستي اندوه‌بار تروريستي تاسوکي فضا را به سمتي برده‌اند که در آن مردم عادي و نيز نيروهاي انتظامي را به طور مستقيم هدف قرار مي‌دهند، نشان مي‌دهد به رغم تمهيدات و تدبيرات امنيتي گسترده که در مرزهاي شرقي پهن شده است، تروريست‌ها همچنان به ايجاد رعب و وحشت و ناامني مي‌پردازند و هموطنان را هدف قرار مي‌دهند.

يکي از نکاتي که همواره از سوي مسئولان مورد توجه بوده، گستردگي مرزهاي شرقي است که با توجه به عدم اراده جدي در آن سوي مرزها براي نظارت و کنترل، همواره با دشواري‌ها و اشکالاتي مواجه بوده است. در چند روز گذشته و پس از حادثه تروريستي اخير اين مسأله دوباره در کانون توجه قرار گرفت و برخي فرماندهان ناجا را نيز به واکنش واداشت تا به طور مستقيم توانايي‌هاي کشور پاکستان را هدف گرفته و بخشي از مسأله ناامني مرزهاي شرقي را ناشي از تساهل بيش از اندازه همسايه شرقي در برخورد با اشرار و قاچاقچيان و تروريست‌ها نسبت مي‌دهند.

به هر حال با توجه به سفر روز گذشته رئيس‌جمهور پاکستان به ايران، اين مسأله بايد مورد توجه قرار جدي دستگاه ديپلماسي و شوراي عالي امنيت ملي قرار مي‌گرفت و مي‌بايست در طي اين سفر تمهيداتي انديشيده و قرارهاي امنيتي گذشته به طور جدي‌تري دنبال مي‌شد تا کشور پاکستان، منطقه امني براي تروريست‌هاي وطني، که تفرقه‌افکني و برادر کشي و تشديد اختلاف قومي و مذهبي در صدر فعاليت‌هاي آنان است، قرار نگيرد.

در وضعيت حاضر تروريست‌ها با هر اقدام تروريستي به راحتي از مرز گذشته و در عمق خاک پاکستان مأمن مي‌گزينند. در صورتي که اين وضعيت تداوم يابد مي‌بايست همچنان استمرار حرکت‌هاي تروريستي و شهادت تعداد ديگري از هموطنان را انتظار کشيد.
از قرار معلوم و با توجه به گفته‌هاي متعدد مسئولان در اذعان به حضور تروريست‌ها و قاچاقچيان و اشرار در آن سوي مرزها و به ويژه در داخل کشور پاکستان، لازم است يک بار و براي هميشه اين موضوع مورد توجه جدي تمامي دستگاه‌هاي سياسي و امنيتي قرار گرفته و طي توافقاتي حل و فصل شود.

گفتني است افزون بر اذعان برخي فرماندهان و مسئولان به حضور اخلال‌گران در آن سوي مرز، گروگان‌هاي فاجعه تروريستي تاسوکي که بعد از ماه‌ها از بند تروريست‌ها آزاد شده‌اند، بر صحت حضور خود در کشور پاکستان تأکيد کرده و از اين که تروريست‌ها به راحتي در اين کشور مأوي گزيده‌اند، شگفت زده شده‌اند.

اما آيا ديروز که مشرف در ايران به سر مي‌برد، مسأله ناامني مرزهاي شرقي کشور با دقت و درايت مطرح شد؟ آيا از اين فرصت براي گشودن روزنه‌اي براي تأمين امنيت بيشتر مرزهاي گسترده شرقي کشور بهره گرفته شد؟ به يقين نظارت و کنترل و به ويژه همکاري دو کشور براي ايجاد تمهيدات امنيتي مي‌تواند بهبود نسبي را در ايجاد امنيت به همراه آورد.

با اين همه نبايد همه اختلالات امنيتي مرزهاي شرقي را به آن سوي مرزها نسبت داد و آن را مهم‌ترين مسأله در اختلال امنيتي به شمار آورد، بلکه برخي کم‌تدبيري‌ها و فقدان استراتژي مشخص در اين زمينه همچنان در صدر اين مسائل است که بايد با به کارگيري نيروهاي توان‌مند رفع و رجوع شود و امور، ضمن همکاري با کشور همسايه پاکستان و با تدبير ما به سمت مطلوب حرکت نمايد.

با توجه به نزديکي سالگرد فاجعه خونبار تروريستي تاسوکي در اواخر اسفند، هموطنان همچنان منتظر اطلاع رساني درباره اقدامات انجام شده در زمينه اين فاجعه خونين هستند. به ويژه اين که مسئولان وعده دستگيري و محاکمه و مجازات عاملان و جنايتکاران اين فاجعه را به مردم داده بودند و اکنون همه منتظرند تا خبرهايي در اين زمينه بشنوند و امنيت را در فرداي مجازات مجرمان و خاطيان تجربه کنند.

مناسب است مسئولان ادعاها در زمينه حضور تروريست‌ها در کشور پاکستان را در شرايط فعلي مطرح کنند و دستگيري جانيان تاسوکي و حوادث ديگر را به طور جدي با مقامات پاکستاني در ميان نهند تا بلکه ديگر فرصتي براي جولان بقاياي گروهک‌هاي تروريستي در استان سيستان و بلوچستان باقي نماند.

شريف لک‌زايي

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید