جدیدترین مطالب

عضو اصلي رتبه‌بندي دانشگاه‌هاي جهان اسلام گفت: 200 دانشگاه برتر دنيا بر اساس معيار‌هاي يکي از مراکز رتبه‌بندي دانشگاه‌هاي دنيا با عنوان «Times Higher Education» منتشر شده که دانشگاه «هاروارد» از ميان در آن رتبه اول را به خود اختصاص داده است و دانشگاههاي ايران در 500 دانشگاه برتر هيچ جايگاهي ندارند.

دکتر جعفر مهراد در گفت‌وگو‌ با مهر با تشريح شاخص‌هاي رتبه‌بندي اين مرکز گفت: داوري تخصصي توسط يک هزار و 300 نفر از 88 کشور جهان، 40 درصد از رتبه‌بندي را به خود اختصاص داده است. نسبت استاد به دانشجو، نرخ بين المللي بودن دانشگاه‌ها مانند درصد استادان و دانشجويان خارجي، تعداد استنادهاي مختلف مقالات علمي در ISI مهمترين شاخص‌هاي رتبه‌بندي توسط اين مرکز است.

رئيس کتابخانه منطقه‌اي علوم و تکنولوژي اظهار داشت : در اين رتبه‌بندي 200 دانشگاه برتر دنيا معرفي شده‌اند که از 10 دانشگاه برتر دنيا 7 دانشگاه به کشور آمريکا و 3 دانشگاه به کشور انگلستان اختصاص دارد.

وي ادامه داد: به جز «هاروارد» که رتبه اول را کسب کرده است، دانشگاه‌هاي «کمبريج» و «آکسفورد» از کشور انگلستان به ترتيب رتبه‌هاي دوم و سوم را از آن خود کرده‌اند. همچنين دانشگاه‌هاي «ييل» و «MIT» مشترکا رتبه چهارم را به دست آورده اند.

مهراد با اشاره به رتبه‌هاي 6 تا 8 اين رتبه‌بندي به مهر گفت: دانشگاه‌هاي «استفورد»، «انستيتو تکنولوژي کاليفرنيا» و «برکلي» از کشور آمريکا به ترتيب حايز رتبه‌هاي 6 تا 8 شدند و دانشگاه «برکلي» از آمريکا و «امپريال کالج لندن» از انگلستان نيز مشترکا رتبه 9 را دريافت کرده اند. در نهايت رتبه دهم به دانشگاه پرينستون آمريکا اختصاص يافته است.

در جديدترين رتبه‌بندي دانشگاههاي دنيا دانشگاه «پکن» چين رتبه 14 و دانشگاه «ملي استراليا» رتبه 16 را از آن خود کرده اند. دانشگاه‌هاي «سنگاپور» و «توکيو» نيز مشترکا رتبه 19 را کسب کرده‌اند.

وي در مورد وضعيت دانشگاه‌هاي کشورهاي آسيايي و قاره اقيانوسيه در اين رتبه‌بندي به مهر افزود: دانشگاه «پکن» از کشور چين رتبه 14 و دانشگاه «ملي استراليا» رتبه 16 را از آن خود کرده اند. دانشگاه‌هاي «سنگاپور» و «توکيو» نيز مشترکا رتبه 19 را کسب کرده‌اند.

عضو اصلي رتبه‌بندي دانشگاه‌هاي جهان اسلام با بيان اين‌که در بين 20 دانشگاه اول 3 دانشگاه آسيايي بوده ‌اند، گفت: دانشگاه «تسينگ هوآ»ي کشور چين رتبه 28 و دانشگاه «کيوتو»ي ژاپن مشترکا با دانشگاه «ميشيگان» آمريکا رتبه 29 را از آن خود کرده‌اند.
وي افزود: دانشگاه چيني «هنگ کنگ» کشور هنگ کنگ نيز به طور مشترک با دانشگاه «بريتيش کاليفرنيا» از آمريکا رتبه 50 ام را به دست آورد.

مهراد به ديگر کشورهاي آسيايي اشاره کرد و گفت: دانشگاه «انستيتو تکنولوژي» هندوستان رتبه 57 را احراز و دانشگاه «انستيتو مديريت» اين کشور نيز رتبه 68 را کسب کرده است. همچنين رتبه دانشگاه «جواهر لعل نهرو» اين کشور نيز 183 شده است.
وي اظهار داشت: دانشگاه «مالايا» از کشور مالزي در فهرست 200 دانشگاه برتر دنيا در مرتبه 192 قرار دارد.

دانشگاه «انستيتو تکنولوژي» هندوستان رتبه 57 را در ميان دانشگاههاي دنيا احراز کرده و دانشگاه «انستيتو مديريت» اين کشور رتبه 68 را کسب کرده است. همچنين رتبه دانشگاه «جواهر لعل نهرو» اين کشور 183 شده است

مسئول راه اندازي پايگاه اطلاعاتي داده‌هاي علوم ايران و جهان اسلام با تشريح وضعيت دانشگاههاي کشور روسيه در اين رتبه‌بندي به مهر گفت: دانشگاه‌هاي روسيه به عنوان يکي از 8 قدرت بزرگ دنيا تنها در 2 مورد حايز رتبه شده اند. دانشگاه ايالتي «لومونوسف موسکو» رتبه 93 و دانشگاه «سن پترز بورگ» نيز رتبه 164 ام را کسب کرده اند.

وي با اشاره به دانشگاه شانگهاي کشور چين که رتبه‌بندي 500 دانشگاه برتر دنيا را نيز انجام مي‌دهد، افزود: اين دانشگاه در فهرست 200 دانشگاه برتر دنيا با استفاده از رتبه‌بندي «تايمز» در مقام 179 ام قرار دارد.

مهراد اظهار داشت: در اين ميان دانشگاه «Chulal onghorn» کشور تايلند که کشوري در حال توسعه محسوب مي‌شود توانسته است با دانشگاه «لوئي پاستور» فرانسه در مرتبه 161 ام قرار گيرد.
وي اظهار داشت: دانشگاه «ملي سئول» و دانشگاه «انستيتو علوم و تکنولوژي پيشرفته» کشور کره جنوبي به ترتيب رتبه‌هاي 63 و 198 ام را کسب کردند.

عضو اصلي رتبه‌بندي دانشگاه‌هاي جهان اسلام گفت: دانشگاه‌هاي «بيلکنت» و «سابانچي» کشور ترکيه عليرغم ادعاي اين کشور بر سرآمد بودن در توليد علم دنيا، به ترتيب در مقام‌هاي 238 ام و 419 ام قرار گرفته اند. اين دو دانشگاه تنها با شاخص تعداد مقالات در ISI به رتبه دست يافته و در ساير شاخص‌هاي مورد نظر توانمند نبوده است.

وي به مهر گفت: دانشگاه‌هاي «انستيتو تکنولوژي»، «تلاويو» و «هبرو» از رژيم صهيونيستي به ترتيب در مقام‌هاي 158، 147 و 119 ام اين رتبه‌بندي قرار دارند.
مهراد اظهار داشت: در مجموع آمريکا با 53 دانشگاه از 200 دانشگاه برتر (5/26 درصد) و انگلستان با 26 دانشگاه از 200 دانشگاه برتر ( 13 درصد ) دانشگاه‌هاي برتر دنيا را به خود اختصاص داده اند.

وي در مورد نظام رتبه‌بندي در ايران و کشور‌هاي اسلامي گفت: هم اکنون همکاري بسيار تنگاتنگي براي رتبه‌بندي دانشگاه‌هاي جهان اسلام ميان اين کشورها به وجود آمده است که به زودي نتايج آن اعلام مي‌شود. اطمينان داريم از ايران 4 تا 5 دانشگاه در ميان 20 دانشگاه برتر جهان اسلام قرار گيرد.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید