جدیدترین مطالب

پس از شهادت حضرت اباعبدالله الحسین ـ علیه السلام ـ و یاران باوفایش وقتی این خبر در بلاد اسلامی منتشر گشت، و به کالبد بی روح جامعه، جانی تازه بخشید، اولین کسانی که این جام بیداری را سر کشیدند و فریاد غرنده و سهمگین اعتراضشان وزیدن گرفت، مردمان فهیم سیستان بودند. 

«اولين قيام مردان مرد براي خونخواهي حضرت امام حسين ـ علیه السلام ـ در سيستان،»(1) نام كتابي است که به قلم پژوهشگر و اندیشمند برجسته ی حوزه و دانشگاه حضرت حجت الاسلام والمسلمین علي دواني(ره) به رشته تحریر درآمده است.

هسته مرکزی این کتاب را اولین قیام مردمی که برای خونخواهی امام حسین ـ علیه السلام ـ پس از قیام خونین آن حضرت در سراسر مملکت اسلامی شکل پذیرفته است تشکیل می­دهد. نویسنده در این کتاب با رویکردی کاملاً تاريخي و مستند به این مسئله پرداخته است.

در بخشي از كتاب آمده است:

«سخن در اين است كه در تمام شهرهاي اسلامي كسي يا گروهي زبان به اعتراض نگشود و براي خونخواهي جانبازان كربلا و دفاع از خاندان رسالت قيامي صورت نگرفت ــ و اگر اتفاق افتاده باشد، تاريخ ثبت نكرده است ــ جز قيام توابين در كوفه كه سه سال بعد انجام گرفت و قيام مختار كه باز در كوفه و پنج سال بعد روي داد. اما ببينيد وقتي اين خبر در همان سال به مردم رشيد و با ايمان سيستان رسيد چه شد؟مردمان سيستان گفتند: نه نيكو طريقتي برگرفت يزيد كه با فرزندان رسول الله چنين كرد. پاره اي شورش اندر گرفتند.عباد بن ‌زياد (والي سيستان) سيستان را به مردم آن جا سپرد و فرار را بر قرار ترجيح داد.»

علاوه براین توفیق بزرگ، سیستان، سند افتخار آمیز دیگری هم در پرونده زرین خود دارد، و آن سبّ نگفتن حضرت امیرالمومنین علی (ع) در زمانی است که همگان بر منابر  آن حضرت را سب می گفتند؛ و از همین روی است که سیستان را به لقب دارالولایه هم مفتخر نموده اند.

1. اولين قيام مردان مرد براي خونخواهي حضرت امام حسينعلیه السلام در سيستان، علی دوانی، چاپ اول، 1384.

مهدی لک زایی

منبع: خبرگزاری ابنا

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید